Nova dimenzija lutki Patricia Alejandra Aguera

FOTO: pixsell FOTO: pixsell FOTO: pixsell FOTO: pixsell
Couture dolls prvi su privatni rad nagrađivanog Patricia Alejandra Aguera , a naši dizajneri imali su priliku odjenuti lutke u svoje kreacije.
Vidi originalni članak

Povodom otvaranja izložbe „Diva Style Dolls“ imali smo priliku popričati s najpoznatijim hrvatskim dizajnerima koji su čarobne lutke Patricia Alejandra Aguera, odjenuli u odjeću sa svojim potpisom. Kreirajući odjeću dizajneri su se ovaj puta suprotstavili malo težem izazovu pošto nikada nisu imali klijenta veličine male lutkice, no Matija Vujica prva nam je otkrila kako je s veseljem prihvatila ovaj izazov. Ova dizajnerica ambasadorica je udruge Europa Donna koja je početkom listopada započela borbu protiv raka dojke, pa će tako i sve prodane couture dolls ići isključivo u humanitarne svrhe. „Posebno mi se svidjela ideja što će jedna ovakva interesantna i umjetnička priča dobiti svoje mjesto u jednom od najstarijih, ali i najljepših izložbenih prostora - Umjetničkom paviljonu.“ Podsjećamo da je izložba otvorena za javnost od 4. do 11. listopada u Arena centru, gdje se izložba seli nakon njezinog svečanog otvaranja. „Mislim da će izložba biti izrazito posjećena jer je ideja sama po sebi nevjerojatno zanimljiva.“ rekao nam je  dizajner Ivan Alduk koji je u razgovoru također nadodao da ne postoji ništa ljepše nego kada ima priliku sudjelovati u nekakvoj humanitarnoj akciji. Popularnoj dizajnerici Aleksandri Dojčinović posebno su se dojmile couture dolls „Mislim da je Patricio fenomenalan, posebno mi se sviđa njegov rad, a sama ta priča je prekrasna i uvjerena sam da će se lutkice munjevitom brzinom rasprodati.“ Tako će dvadeset unikatnih lutaka Elfsa, Juraj Zigmana, Boudoira, Ivan Alduka, Boris Pavlina, Matija Vuice, Aleksandre Dojčinović krasiti police Arena centra. Modni dvojac Elfs, rado pristupa humanitarnim akcijama, a to nam je otkrila i jedna od polovica, Aleksandar Šekuljica. „Inicijativa za humanitarne svrhe je nešto što nitko od nas ne bi trebao odbiti. Veoma nam je drago što toliko dizajnera sudjeluje u ovom projektu i što smo mi jedni od njih.“ 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".