Zauzet realnošću

FOTO: Duško Vlaović FOTO: Duško Vlaović FOTO: Duško Vlaović
Dok je bio mladi dizajner koji obećava, Manuel Maligec spakirao je kovčege i otišao u Pariz. Potez iza kojeg je stajala hrabrost, ali i vizija. Što je naučio, kako promišlja modu i, napokon, kakav je pariški život, ispričao je Evi Misirači. Manija je snimio Duško Vlaović
Vidi originalni članak

Manuel Maligec (MANI) nakon studija na zagrebačkom Tekstilno-tehnološkom fakultetu i nekoliko kolekcija prikazanih na domaćim tjednima mode, shvatio je da je ovo preskučen prostor za njegov razvoj kao dizajnera. U trenutku kada se uz materinji jezik služio engleskim i prijestolnici mode neće snaći. Talentirani i prije svega ambiciozni dizajner sve je snage uložio u ostvarenje svog sna. Kaže kako se i po njegovoj (smanjenoj) kilaži može pretpostaviti kakav je pariški život. “Pariz i ja smo u romantičnoj vezi, ali s elementima sadomazohizma”, voli se našaliti o svojim francuskim danima. No ovaj se 23-godišnjak ima čime i pohvaliti, a broj tih stavki u njegovu životopisu samo raste. Uz magistarski studij na renomiranom fakultetu Istituto Marangoni, Manuel radi i na projektima u velikim modnim kućama. Samo nekoliko mjeseci nakon dolaska u Pariz surađivao je s najvećom svjetskom agencijom za predviđanje trendova Promostyl, za koju je izradio knjigu trendova. Uslijedio je rad na kolekciji mladog brenda Vetements iza kojeg stoje kreativni timovi Maisona Martina Margiele i Louisa Vuittona.

Njihova je kolekcija obilježila pariški tjedan mode, a vole ih Rihanna, Kim Kardashian i Kanye West. Uslijedili su angažmani u brendu Rick Owens, a zatim je radio u Givenchy Studio Homme na kolekciji za jesen/zimu 2015. “Zapravo me fascinira izdržljivost i predanost radu cijelog kreativnog tima. Fascinantno je koliko sati ovi ljudi posvećuju svakoj kolekciji. Često ne napuštaju studio nekoliko dana zaredom”, ističe Manuel.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".