Moonshine Whiskey Bar

Što je blended malt, a što single cask? Pasionirani ljubitelji viskija će znati. Oni koji ne znaju, a vole ovo piće, naučit će u Moonshine Whiskey Baru. Ponuda je bogata pa će se i za nježnije nepce nešto naći. Zato, dame...
Vidi originalni članak

U prilog tome kako Zagreb postaje ozbiljna metropola koja svojim stanovnicima nudi sve što im je potrebno, a turiste tjera da se vrate i drugi put, ide i novootvoreni Moonshine Whiskey Bar koji se smjestio u samom središtu grada, u Petrićevoj ulici.

Riječ je o novom konceptu, atraktivnom prostoru u kojem posjetitelji mogu uživati u gotovo pedeset različitih vrsta viskija. Nadahnuće se temelji na nekima od najpoznatijih irskih, škotskih i američkih barova, a uživanje
u ovom opojnom alkoholnom piću divnog okusa i mirisa upotpunjeno je respektabilnom selekcijom cigara, ali i drugih vrhunskih pića poput vina i pjenušaca.

Osim toga, za potpuni doživljaj zaslužna je i glazba, uglavnom jazz i blues ritmovi, što nije slučajan odabir. U Moonshineu često glazbenici nastupaju i uživo. Ova glazbena kulisa dobro zaokružuje atmosferu pridonoseći autentičnosti bara i ozbiljnosti cijelog projekta.

Naime, ritual ispijanja i kušanja viskija posebno je iskustvo te se savršeno sljubljuje s najfinijim čokoladnim notama, ali i drugim gastronomskim delicijama kojima je teško odoljeti. Uz to što ovakvo mjesto zadovoljava osjetilne pupoljke, u Moonshine Whiskey Baru može se mnogo toga i naučiti. Primjerice, kako razlikovati različite vrste viskija, u kakvim bačvama leže i koliko dugo te zašto se često drže u bačvama u kojima je prije
ležao porto ili neko drugo crveno vino, ali i cijela kategorizacija.

Tako se, primjerice, single malt proizvodi u samo jednoj destileriji i to od samo jedne vrste žitarica, dok je blended malt mješavina više single maltova iz različitih destilerija. Single cask dolazi iz samo jedne bačve, a blended whiskey je pak miks svega. Njegove komponente dolaze iz različitih destilerija, a u proizvodnji se upotrebljavaju različite vrste žitarica. 

"Ljudi zasad reagiraju jako pozitivno. Iznenadili smo se koliko ljubitelja ovoga pića ima u Zagrebu, ne znam gdje su se do sada skrivali. U našem gradu postoje čak i klubovi ljubitelja viskija, tako da mi se čini da se cijela ova priča nekako širi. Cilj nam je još dodatno proširiti ponudu, želimo srušiti mit o tome da je viski piće rezervirano samo za lordove. To je piće za sve koji znaju i žele uživati u životu",  kazao nam je suvlasnik bara Ante Jakovčević i tako čak i ženski dio publike lako nagovorio da kušaju neka od pomno biranih pića.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".