Showbiz kolege iz noćne more

Svatko je imao priliku iskusiti nervozne i neugodne suradnike. Je li iskustvo još gore ako surađujete s ljudima koji misle da im zvjezdani status dopušta baš sve, poput Christiana Balea, Katherine Heigl ili Gwyneth Paltrow?
Vidi originalni članak

Kako vi izlazite na kraj s kolegama koji vas svojim ponašanjem izluĐuju? Recimo, prisiljeni ste osam sati dnevno (ili više), pet dana u tjednu (ili više) provoditi uz nekoga tko je bezobrazan, nervozan, verbalno nasilan.

Tužite li takvu osobu šefu? Kujete li urotu da ga se riješite? Ili odvagnete situaciju, shvatite da je nemoguci suradnik ipak obavio neke poslove briljantno i da ga vrijedi Čuvati zbog takvih trenutaka?

Hollywood i estrada ne funkcioniraju mnogo drukčije. Istina, 99,9 posto velikih zvijezda slava u nekom trenutku udari u glavu, pa poput male djece izazivaju da vide koliko daleko u svojim prohtjevima mogu ići, poput Diane Ross koja je tražila da joj se hotelska soba oboji u boju njezinih očiju i koja je u jednoj godini promijenila 40 tajnica. 

Međutim, kad je u pitanju showbiz, ružno ponašanje prema suradnicima odmjerava se prema broju dolara na kinoblagajnama ili prodanim albumima i koncertnim ulaznicama, plus medijskom faktoru, tj. koliko je novinarima i publici pojedina zvijezda zanimljiva.

Marilyn Monroe dolazila je na snimanje pijana i drogirana, imala histerične ispade, a počesto se uopće ne bi pojavila. No javnost, pa ni američki predsjednik, nisu je se mogli zasititi, imala je karizme u izobilju, pa nitko nije previše prigovarao. Maria Callas bila je iznimno vrijedna i naporno je radila za svaku svoju ulogu, ali je znala i otkazati nastup u zadnji čas zbog stvarnog ili umišljenog razloga, zbog čega je iza sebe ostavila reputaciju temperamentne dive i nepouzdane suradnice.

Bette Davis tražila je da joj se osigura čovjek čiji je jedini zadatak bio da joj pali cigarete. Marlon Brando potpuno je izludio redatelja Franka Oza na snimanju svoga posljednjeg filma “Pljačka”. Nije mu se svidjelo kako je Oz zamislio njegov lik gej lopova, pa mu se obraćao s “Miss Piggy” (Oz je u “Muppetima” davao glas lutkarskoj divi), odbijao je odjenuti hlače pa su ga morali snimati od struka na gore, a donio je i doznaku od liječnika na kojoj je pisalo da je alergičan na Oza, pa je Frank morao sjediti u drugoj prostoriji i upute Brandu davati preko “bubice” u uhu Roberta De Nira.

Nisu privilegije vrijedile samo za zvijezde kojih se s nostalgijom sjećamo. Genea Hackmana bojala se cijela ekipa “Obitelji čudaka”, čak i Anjelica Huston, a Bill Murray na sebe je preuzeo zadatak zaštite redatelja Wesa Andersona i uvijek stajao u blizini kako bi intervenirao u slučaju poput onog kad se Hackman izderao na Wesa da “se pribere i ponaša kao muško”.

Steven Spielberg znatno je smanjio ulogu Zvončice u “Kuki” jer je Julia Roberts bila toliko nemoguća prema ostatku ekipe da su i zvijezde poput Toma Cruisea ili Michelle Pfeiffer dolazile u posjet setu samo da vide “to čudo”. Barbra Streisand zadržala je ekipu na snimanju cijelu noć zahtijevajući da se jedan kadar snimi opet, i opet, i opet. Kad je svanulo izderala se da učine nešto jer joj sunce kvari snimku.

Kad se sve zbroji i oduzme, Hollywood zaključuje da im se isplati raditi s Christianom Baleom: prevelika je zvijezda da bi se šefovi studija osvrtali na snimku s YouTubea, na kojoj se čuje kako Bale “riba” sirotog kamermana koji je samo radio svoj posao, ali je glumcu ušao u vidokrug i poremetio mu koncentraciju.

Isto vrijedi za Mariah Carey, koja može tražiti limuzinu za svog terijera, osobu koja ce joj pridržavati čašu šampanjca i odbijati spustiti se niz stepenice svojim nogama. Svejedno će joj svi trčati u susret.

Posla će uvijek biti i za Russella Crowea, iako je među ostalim prijetio producentu “Gladijatora” da će ga udaviti svojim rukama, Brucea Willisa, čije je svojeglavo i bezobrazno ponašanje nagnalo redatelja Kevina Smitha da nakon snimanja “Profesionalaca u akciji” zahvali “cijeloj ekipi osim Brucea Willisa koji je totalni kreten”.

Angažmanima Naomi Campbell nije naudilo bacanje telefona na niže rangirane suradnike ni šamaranje vlastite tajnice. Gaže će naći i hollywoodska princeza Gwyneth Paltrow, koja na snimanju “Iron Mana 2” nije htjela progovoriti ni riječi sa Scarlett Johansson.

Redatelj David O. Russell, pet puta nominiran za Oscar, vjerojatno se ipak ne mora brinuti za kruh, iako je vitlao stolicama na Lily Tomlin kad su snimali “Ja volim Huckabees”, pa čak i dobio šakom u bradu od Georgea Clooneyja, koji više nije mogao trpjeti Davidovo maltretiranje pomoćne ekipe na snimanju “Tri kralja”.

Charlie Sheen je poput zaštićene životinje, jer ni silna količina droga koje konzumira na snimanjima, ni ponižavanje i sukobi s kolegama, često i u javnosti, ne utječu na njegove astronomske honorare.

No takve se svote ne isplaćuju Katherine Heigl, koja je u javnosti svoj prvi filmski hit “Zalomilo se” nazvala “seksističkim”, potom popljuvala scenariste “Uvoda u anatomiju”, pa se sad oslanja na donacije fanova da završi najnoviji projekt.

Steven Seagal ima problema s odvajanjem likova od stvarnosti jer udara kaskadere u međunožje kako bi provjerio nose li zaštitu, a nalupao je i kolegu Johna Leguizama jer se smijao kad je Seagal ušavši na set rekao:“Ovdje ja vladam. Sve što kažem je zakon.” A kako je moguce da itko odluči dati ulogu Lindsay Lohan, koja na snimanje kasni po dva dana, krade odjeću i stalno nešto izvoljeva – teško je pojmiti.

Vjerojatno ima veze s besplatnom reklamom koja ide uz svaki njezin skandal.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".