Želite smršaviti? Ovo je naujčinkovitija formula

U rangu je znanstvene fantastike vjerovati da možete jesti gomilu junk fooda, ležati na kauču i prikopčani na neki čudesni aparat gubiti masne naslage. Ne možete! Za fit tijelo treba se pomučiti, a neki tretmani taj put mogu olakšati, ali, zapamtite, prečice nema!
Vidi originalni članak

Imati lijepo, utegnuto tijelo, bez izdajničkih masnih naslaga san je mnogih žena i muškaraca, stoga ne čudi da mnogi padaju na obećavajuće reklame tipa "izgubi suvišne kilograme gledajući TV", "uz čarobni preparat (aparat) izgubi pet kilograma u pet dana" i slične tvorevine u rangu znastvene fantastike. Činjenica je da ljudi takve stvari "puše", kao što je i činjenica da je čudesna tablete ili aparat koji će ukloniti kilograme preko noći  - ne postoje. Te reklame nam govore ono što želimo čuti i stoga lako nasjedamo na njih. Jer kad ti netko obećaje mršavljenje bez gladovanja, gubitak masnih naslaga za željenih dijelova tijela, brisanje celulita, ruku na srce, to zvuči čarobno. Ali, dovoljno smo veliki da znamo da Djed Božićnjak ne postoji.

Činjenica je da postoje i preparati i aparati koji mogu ubrzati ili pojačati rezultate mršavljena, ali samo, ponavljam, samo u kombinaciji s uravnoteženom prehranom i redovitom tjelesnom aktivnosti. U suprotnom, izgubit ćete samo vodu. I da, vaga će pokazati kilu, dvije, pet manje, ali nakon što pojedete prvi obrok bogat ugljikohidratima, ta izdajnička vaga vratit će se na staro, a vi ćete se osjećati razočarano i prevareno jer jedino mršavije na vama bit će - vaš novčanik.

Stoga, ukoliko ste odlučni u namjeru dovesti se u formu, ili u konfekcijiski broj manje traperice, apeliram na vaš zdrav razum te savjetujem sljedeće korake:

Da bi cijeli proces mršavljenja bio vjerodostojan počnite trenirati u skladu sa svojim mogućnostima, jedite više dobroizbalansiranih obroka dnevno i pijte puno tekućine. Želite li proces ubrzati nekim od tretmana igrajte pošteno (ionako nema smisla da lažete sami sebe) i  izmjerite se vagom za mjerenje sastava tijela, prije te odmah poslje tretmana da vidite koliko to postotak tjelsnih masti ste izgubili,  akoliko postotak mišića podignuli. Zapamtite da se ljudsko tijelo sastoji od okvirno 70% vode te da kvalitetnom dehidratacijom na vagi možete pasti i par kilograma: Profesionalni sportaši skidaju do 10-tak kilograma u jednom danu. Naravno, ne skidaju masti nego izbacuju vodu putem znoja i mokraće. Tako da je dosta toga vizualni efekt, te čim se opet hidratizirate tj. nadoknadite izgubljenu tekućinu, te iste kile koje ste izgubili će se vratiti.

Ako vam treba pomoć tretmana pri mršavljenu, čisto kao dodatni podstrek na zacrtanom putu, sljedećima možete dati šansu. Dakle, dobra stvar je, dok se borite s riješavanjem masnih naslaga, povremeno zaviriti u saunu, primjerice nakon treninga. Pomoći će vam da izbacite toksine iz tijela. No, pripazite da unesete dovoljno tekućine kako ne biste dehidrirali. Dobra pomoć su i anticelulitne masaže, ali zahtjevaju da budete redoviti i da odradite, za vidljive rezultate minimalno deset masaža u kontinuitetu. Skup sport, ali ako vas ćini zadovoljnima... Postoje i brojni medicinski tretmani koji su dobrodošla pomoć na putu do vitkosti - riječ je o neinvanzivnim metodama poput lasera ili kavitacije, ali prilično su skupi, a bez, ponavljam, uredno posložene prehrane i vježbanja, i ti će rezultati biti kratkoga vijeka.

Stoga, da zaključimo, jednom za svagda - do vitkog i fit tijela nema prečice, ne postoji čarobna tableta, mašina ili preparat koji će vam omogućiti da izgledate fit, bez da se ne oznojite te da ne pazite i birate što jedete! Najbolji savjet koji vam mogu dati je da si postavite realan cilj i sigurno, dan po dan koračate prema njemu.

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".