Poezija, ložnice i filozofija

Irena Šekez Sestrić, dizajnerica brenda Mala Velika Moja, aktivna je uživateljica knjiga. Jedva ih je odabrala samo pet.
Vidi originalni članak

Čitam stalno, ali prilično hektično. Uglavnom po nekoliko knjiga istodobno pa ih zbog obaveza ne stignem završiti, što nadoknadim ljeti kad imam više vremena

Ovo je čista poslastica! Ući u pariške ložnice 19. stoljeća, u sve one svile i čipke koje možete gotovo namirisati i opipati u Balzacovim veličanstvenim rečenicama. Knjiga koja pršti od sjajnih kombinacija lucidnosti i najsofisticiranije koketerije.

Ovu knjigu pročitala sam pet puta i mogla bih još toliko. Čista esencija ljepote. Neobičan odnos dvoje supružnika kroz koji se na divan način provlači povijest umjetnosti 20. stoljeća.

Zbirka pjesama ‘Koncert za 1001 bubanj’. Intimna, gorka, bolna i iskrena. Ali takav je Antić. Njegova poezija boli, gotovo fizički. Ali tako divno boli...

Knjiga koja mijenja život i uči nas što je najvažnije, a to je ljubav. Ljubav koja se opire rasnim, klasnim i vjerskim zakonima. Trebali bi je svi pročitati. Možda bi tada svijet bio ljepše i humanije mjesto.

Drage su mi i knjige izvan lijepe književnosti, pročitala sam ih dosta, a najdraža mi je monografija skica Manola Blahnika koju sam davno dobila kao poklon za rođendan.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".