No logo?

Brend TWOS nastao je od dvoje "nacrtanaca" koje je milanska dizajnerica Lada Ćorić Cantoni usput načrčkala. Danas su za njezinim torbama poludjele talijanske fashionistice, žene koje započinju trendove i znaju što je stil.
Vidi originalni članak

Koliko ste puta črčkali nešto tijekom telefonskog razgovora? Ni broja se ne zna. A koliko ste puta tim svojim crtarijama željeli udahnuti život, neku svrhu? Ne baš tako često.

Vidite, upravo to je pomislila Lada Ćorić Cantoni, talijanska dizajnerica hrvatskog podrijetla, dok je prije više od pet godina iz svog ugodnog milanskog doma razgovarala s prijateljicom.

Nacrtala je dva lika, jednostavna i simpatična kao dječji crteži, i zapitala se: "Što bismo mogli s ovo dvoje? Kakve uloge da im dodijelimo?" A oboje su u ruci držali torbe...

Ladu su misli tada odnijele prema modi koju voli i osjeća. Kako je u Milanu živjela od svojih prvih koraka do trenutka kada počinje ova priča, već se nagledala svega u modnom svijetu i osjetila kako je možda najviše smeta imperativ mode bez osjećaja za vlastiti stil. Praćenje trendova i teror logotipova.

I onda se rodila ideja o torbama koje će se protiv toga pobuniti. One su načinjene od najfinije kože kojom se koriste Valentino, Céline ili Hermès, izrađene u najprestižnijim manufakturama Italije, predivne i stylish, a nemaju vidljiv logo brenda – ono dvoje nacrtanaca od kojih je sve počelo – The TWOS.

Tako su nastale torbe za kojima su poludjele talijanske fashionistice, žene koje započinju trendove, imaju insajderske informacije i razumiju modu kroz prizmu vlastitog, besprijekornog stila.

"Stil je rezultat svega što ste u životu prošli, umjetnosti koju volite, ljudi s kojima se družite. Škole, putovanja. Katkada ima više stila u načinu na koji se netko smije i pali cigaretu nego u cijelom dobro planiranom outfitu", kaže dizajnerica čije riječi kao da postaju pokretne slike kada upoznate njezinu majku Vanju.

Rođena Splićanka u svojim zlatnim godinama pravo je utjelovljenje stila. Pozdravlja me odjevena u crnu dolčevitu koju je sama dizajnirala te savršeno skrojene crne hlače. Dok gotovo vragolasto pali cigaretu, prvo ćete primijetiti njezine žive oči te zavodljiv osmijeh koji je Lada očito naslijedila. Pomišljam kako bih je s lakoćom mogla zamisliti kao jednu od Capoteovih labudica, prvakinju društvene scene čijem osjećaju za modu nitko ne može prigovoriti.

Ladi i njezinoj mlađoj sestri Nevi roditelji, gospođa Vanja i gospodin Zvonko iza kojeg stoji dugogodišnja uspješna karijera u vanjskoj trgovini, omogućili su najbolje obrazovanje.

"Završila sam britansku međunarodnu školu u Milanu i ekonomski fakultet te fakultet političkih znanosti. Družila sam se s ljudima iz svih krajeva svijeta i upijala utjecaje raznih kultura, vjera i nacija. Vjerujem kako me škola umnogome oblikovala te da je najveći privilegij pružiti djeci vrhunsku izobrazbu", ističe Lada koja je danas majka dvojice tinejdžera, od kojih je jedan na koledžu u Švicarskoj, a drugi kroči majčinim stopama u Italiji.

Pitam je kakva je majka. "Sretna sam što sa sinovima imam odnos pun povjerenja i što se zajedno često smijemo", odgovara ističući kako i sama voli zabavu.

Najbrže je ponese ritam housea. Ibiza je njezin ljetni dom, a u svojoj milanskoj rezidenciji vrlo često predaje se svojoj drugoj strasti, kuhanju, te po nekoliko dana zna pripremati večere za svoje brojne prijatelje, među kojima su imena poput poznatog talijanskog dizajnera Romea Giglija.

Lada se odijeva monokromatski. Najčešće kombinira crnu i bijelu neboju sa sivom. Za Diva Style pozirala je u nekim sjajnim komadima poput  Chanelove jakne, no pozornost nam je privukao i crni pončo s resama te nevjerojatno precizno izrađenim kožnatim ukrasima. Ručni rad kolege i prijatelja dizajnera.

Ali modni dodaci moraju biti upečatljivi. Rado će posegnuti za žarkožutom torbom ili nekim šeširom naglašeno muškog oblika. Vjerojatno su zato njezine TWOS torbe oda bojama. Ružičaste, zelene, ljubičaste, plave, s uzorcima i bez njih. Teško je odlučiti se za jednu.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".