Ni pod razno

Možda moda jest velika radost i igra, ali neke granice ipak postoje. Barem kod većine. Četiri poznate osobe, a vrlo su otvorene uma, otkrile su nam što nikada ne bi odjenule. Tko nikada ne bi nosio Uggsice, a kome je odijelo modna smrt?
Vidi originalni članak

BRANKA ŠĆEPANOVIĆ, modna dizajnerica

Čini se da ne postoji ništa što ne bih odjenula. Više od 25 godina bavim se odjećom i prošla sam različite faze. Studirala sam i diplomirala na PMF-u i u tom razdoblju izradom odjeće bavila sam se iz hobija.

Bitno mi je bilo da ljubav i strast izrazim odjećom koju nosim. Što je okolina intenzivnije reagirala, bila sam zadovoljnija. Poslije sam prešla u fazu klauniranja pa “otkačenu” odjeću nisam više nosila ja nego uloge koje sam “nosila” – što god odjeneš, imaš opravdanje (zgodno, ha?).

Nakon toga, baveći se profesionalno stiliziranjem, prebacila sam ideje i eksperimentiranja na druge osobe – ono što bih i ne bih odjenula nosili su drugi umjesto mene.

Ako baš moram navesti nešto što mi se ne sviđa to su crocsice, tenisice s petom Isabel Marant, Uggsice.

DEAN DEX, dizajner nakita

Traćenje je vremena razmišljati što nikada ne bih obukao, preferiram koncentrirati se na ono što bih!

Kašmir i svilu kao bazu, veste, hlače i jakne minimalističkog kroja u nijansama od bijele i bež do nijansi plave i crne, uz to remen i rukavice, shahtoosh šal, a naočale od kornjačevine.

Chelsea boots za zimu, a za toplije vrijeme mokasine od kože, antilopa ili egzotične kože poput noja ili krokodila, svilenog ili lanenog platna, brokata ili velura.

Za hladne dane kapute – krznene ili u kombinaciji kašmira i vikunjine, alpakine ili devine dlake, od krzna ruski carski cobl, nerc ili astrahan. Kao kruna svemu nakit, dragulji bilo antikni, bilo mog dizajna, dijamantna igla u dnevnom ili večernjem izdanju, prsten za mali prst s burmanskim rubinom ili kolumbijskim smaragdom, kašmirski safir s briljantima ili tahićanski biseri uz smoking.

DORIS FATUR, fotografkinja i stilistica

Jako teško pitanje. Naime ne volim osuđivati ili isključivati odjevne predmete i obuću.Možda postoji nešto što u ovom trenutku ne bih odjenula ili obula, ali se situacija može preokrenuti u vrlo kratkom vremenu.

Mislim da se svaki odjevni predmet može na svoj način uklopiti i stilizirati. No evo, u nekim stvarima baš se ne mogu vidjeti. Ne zato što ih nikada ne bih odjenula, već mi trenutačno jednostavno ne leže stilski, a to su UGG čizmice, Timberland cipele za snijeg, jeans boje jeansa, satenske haljine...

A kad nije riječ o predmetima, već o materijalima, nikad ne bih nosila poliesterske topove i bluze, jer se ne osjećam ugodno u tom materijalu. Jako pazim na sastav odjeće koju kupujem pa  uvijek obraćam pozornost da to da materijali budu prirodni, pamuk ili svila.”

JOSIP TEŠIJA, model i kustos

 Možda će moj odgovor zvučati pomalo čudno, no odbijam nositi klasično muško odijelo.

Obukao sam ga samo dva puta u životu – jednom na maturalnoj zabavi i jednom na sprovodu. No, moram reći da ga ne bih ni tada odjenuo da me roditelji nisu na to nagovorili.

Zašto ne nosim odijela? Čitav svoj život pripadam avangardnom stilu odijevanja, njegujem taj stil uz emancipaciju svih nijansi crne. U klasičnom muškom odijelu osjećao sam se kao u oklopu. Divim se muškarcima koji zbog svojih poslova moraju u njima provoditi sate i dane. I smatram da imam mnogo sreće što ja zbog svojeg posla ne moram biti u odijelu...

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".