Lifestyle portret Beograda

FOTO: mateja vrckovic/ Mandarina cake shop FOTO: mateja vrckovic/Restoran Radost u Beton hali FOTO: mateja vrckovic/ mikser house FOTO: mateja vrckovic/ slasticarnica Fini FOTO: mateja vrckovic/ holesterol FOTO: mateja vrckovic/ basto FOTO: mateja vrckovic/ koffein FOTO: mateja vrckovic/ koffein FOTO: mateja vrckovic/ hotel square nine FOTO: mateja vrckovic/ restoran ambar FOTO: mateja vrckovic/ restoran dijagonala
Prvi susret s Beogradom, dok ga ne poznajete, može biti kaotičan. Ljubav se rađa tek na drugu, tvrdi Renata Debeljak koja se u njega još davno zaljubila. Glavni grad naše bivše države snimila je Mateja Vrčković. I iz slika i slova jasno je da je moderni Beograd daleko od folk klubova i roštilja. Nije da ih nema, ali Beograd je previše cool da bismo se na to obazirali.
Vidi originalni članak

Da trebam u samo nekoliko riječi opisati Beograd, rekla bih “grad koji definitivno ima dušu!” Osvojio me davno, možda ne baš na prvi pogled jer prvi susret s Beogradom za nekoga tko ga dovoljno ne poznaje može biti dosta kaotičan. Jednako kao vreva, promet i atmosfera prepuna kontrasta koja vlada na ulicama tog jugoistočnog velegrada. Zaslužuje naziv jednog od vodećih velegrada u regiji, ne samo zbog broja stanovnika (više od 2 milijuna) i nepodnošljivih gužvi već zbog svega onoga što nudi društveni život u Beogradu, od noćnih provoda, gastronomije, odličnih restorana, kafeterija i klubova, kulturne i glazbene scene, ali i odlične modne scene. No, ono što Beograd čini posebnim su i ljudi. Izrazito društveni, otvoreni, ljubazni i susretljivi. Oni će vam otkriti pravu dušu svog grada i iz Beograda ćete otići bogatiji za brojna nova poznanstva te nesumnjivo steći nove prijatelje koji su izvrsni domaćini.

Na beogradskim ulicama susreće se novo i staro, tradicionalno i moderno, istočnjačko i zapadnjačko... U “kafanama” s prizvukom starog, pomalo izgubljenog duha Beograda, kakve se mogu naći u boemskoj četvrti Skadarliji, možete popiti tursku kavu ili “mekanu rakiju”, kao i u hotelu Moskva na Terazijama, jednom od najstarijih i najpoznatijih beogradskih hotela. S druge strane, u urbanim i mondenim kafeterijama i restoranima četvrti Dorćol, koji nazivaju i beogradski Manhattan, osjećat ćete se kao u nekoj od zapadnoeuropskih metropola. Beograd ima za svakoga ponešto!

Ostatak članka koji će vam otkriti sva mjesta u Beogradu koja jednostavno morate posjetiti, pročitajte u Divi Style. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".