Madame make-up

Pod njezinim se rukama zvijezde i modeli pretvaraju u ljepotice bez mane pa make-up artistici Charlotte Tilbury tepaju da je najjeftiniji hollywoodski plastični kirurg. U moć šminke toliko je sigurna da bez nje ne odlazi ni u krevet.
Vidi originalni članak

Charlotte Tilbury jednom je izjavila kako je vlastiti muž nikada nije vidio bez šminke jer s njom na licu i spava.

Nisko samopouzdanje? Loše higijenske navike? Uvrnute strasti iza vrata ložnice? Možemo samo nagađati... Ili Charlotte zapravo samo tjera vodu na svoj mlin?

U svijetu make-upa Charlotte Tilbury jedno je od najpoznatijih imena. Kreirala je kampanje za Toma Forda, Roberta Cavallija, Michaela Korsa, Dsquared2, Stellu McCartney, Loewe pa i H&M. Njezin potpis već je godinama na beauty kampanjama Burberryja, a umijeće joj priznaju i modni magazini – Charlotte je šminkala za naslovnice Voguea u mnogim zemljama.

I nakon 20 godina moć make-upa i transformacije koju omogućuje i dalje je fasciniraju.

Već je kao djevojčica postala svjesna pozornosti koju privlače žene koje drže do izgleda i znaju istaknuti ono najbolje na sebi. Kako to uspijevaju, počelo se Charlotte razjašnjavati s 13, u internatu, kad je otkrila maskaru. Kad se vratila kući svi su primijetili da se “promijenila” i “odrasla”. Tri mjeseca, koliko je nije bilo, nije imalo s tim ništa. Shvatila je kako svaka žena ima svoje trikove... Dobila je injekciju samopouzdanja.

Britanka često ističe kako čar nije u prikrivanju ili mijenjanju već naglašavanju onog što na sebi najviše volite, a samopouzdanje koje tada izlazi već je postojalo u nama pa je često nazivaju najpovoljnijim hollywoodskim plastičnim kirurgom. Pod njezinim čarobnim rukama nestaju sve mane.

Charlotte je odrasla između Londona i boemske Ibize uz oca slikara i majku producenticu koja je svakodnevno nosila visoke pete i glamurozan crveni ruž.

Malo umjetničkih gena, društvo pisaca i glazbenika, malo promatranja mame kako se šminka i Charlotte je upisala Glauca Rossi – školu za make up-artiste...

Danas joj je jedna od najvjernijih klijentica i najboljih prijateljica Kate Moss po kojoj je nazvala i nekoliko svojih najprodavanijih proizvoda, a lista klijenata je duga. Penelope Cruz, Rihanna, Kim Kardashian, Jennifer Lopez, Kate Winslet, Alicia Vikander, a lookove koje je smislila moguće je kupiti u paketu sa svim potrebnim za rekreiranje šminke kakvu je npr. imala Amal Clooney na vjenčanju.

Uz to Tilbury na svom YouTube kanalu dijeli videozapise u kojima pokazuje kako nanosi šminku uz pomoć vlastite linije proizvoda. Koja je, inače, globalni hit i utjelovljuje njezinu izreku: “Dajte ženi pravu šminku i pokorit će svijet.”

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".