It djevojka Alexa Chung

Gotovo nikome nije jasno što tamo točno radi, no kad god zagrebete u modu, naletite na Alexu Chung.
Vidi originalni članak

Alexa Chung. Britanka. Iznimno vitka, fashion girl. Izgledom i stilom podsjeća na legendarnu Jane Birkin. Druži se s Kate Moss i Siennom Miller, smiješi s brojnih naslovnica, sjedi u prvim redovima revija. Nesumnjivo “it girl”.

nesumnjivo je svi znaju iako je teško odgovoriti što točno Alexa radi u životu, osim što sjedi u prvim redovima, druži se s pravim ljudima i gostuje u pravim magazinima? Ima li neki svoj blog? Nešto je i vodila?

Osim što u posljednje vrijeme snima sjajne filmiće za Vogue, kako je Alexa stekla status vrhunske svjetske fashionistice?

Prionete li na posao i ruku pod ruku s Googleom počnete kopati za informacijama što zapravo Alexa radi, pripremite se na lavinu informacija iz kojih je teško razaznati ono najvažnije. Kao da ste ušli u onaj golemi bazen s kuvertama koje ljudi šalju ne bi li osvojili nešto na nagradnoj igri pa hostesa nakon nekoliko sekundi kopanja pobjedonosno izvuče onu pobjedničku. Ona je – model!

Da. Čekajte, ima toga još... I  voditeljica i blogerica i modna urednica i DJ-ica i fotografkinja i stilistica; dobro i pjeva, a bavi se i produkcijom, navodno i glumi...

Njezin je otac napola Kinez, što objašnjava egzotično prezime, a majka Britanka.

Pohađala je Perinis College nakon čega je pozvana da nastavi školovanje na King’s Collegeu u Londonu, no put joj je presjekao jedan modni skaut.

Ubrzo je počela snimati kampanje, bila je vrlo traženo lice, no modeling nije bio svijet u kojem se osjećala ugodno, pa ga danas nerijetko u intervjuima opisuje kao promašeno razdoblje života. Ipak, to promašeno razdoblje otvorilo joj je vrata u svijet istinskog glamura. Jednostavno je imala sreće, bila je na pravom mjestu u pravo vrijeme i nije morala dugo čekati ni na televizijski angažman

Postala je prepoznatljiva, a drukčiji pristup zvjezdanom životu i modi te pomalo dječački šarm izdvojili su je iz mase.

"Ne volim se dugo uređivati, jako mi je to naporno. Nema smisla komplicirati, a i tko ima vremena za to", kazala je u jednom od intervjua Alexa Chung koja je velika modna inspiracija mnogima.

Modne kuće i modni urednici počeli su se natjecati čije će zaštitno lice postati i s čije se naslovnice smiješiti toga mjeseca.

Počela je pisati kolumne za modne časopise, a knjiga, koju je logično nazvala „It“, bila je očekivan slijed. Postala je zaštitno lice brojnih brendova, a njezino ime moćno i marketinški isplativo.

Karl Lagerfeld kazao je da se danas žene trebaju ponašati i izgledati upravo kao Alexa, New York Times proglasio ju je „Kate Moss nove generacije“, a ozloglašena glavna urednica američkog izdanja Voguea Ana Wintour izjavila je kako je Alexa Chung – modni fenomen.

Cijeli članak o "It" djevojci Alexi Chung pročitajte u novom broju Dive Style koja vas čeka na kioscima!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".