Donosimo trikove za bržu i lakšu socijalizaciju u teretani

Mnogi, i prije nego počnu vježbati, odustanu jer se u fitness centru ne osjećaju ugodno. Stoga vam savjetujemo kako da prebrodite tu početnu nelagodu i uživate u vježbanju punim plućima
Vidi originalni članak

Koliko puta ste čuli prijatelje i poznanike kako govore da im je jedan fitness centar draži od drugog “zbog ekipe”? Danas su sve više, na sreću onih koji zagovaraju zdravi način života, mjesta okupljališta i druženja postali fitness centri, sportski klubovi, trim staze i vježbališta na otvorenom...

Svi znamo kako je vježbanje najefikasnija metoda za razvoj i očuvanje sposobnosti organizma, oblikovanje tijela i prevencija bolesti. Međutim, aktivan život doprinosi životnom optimizmu, sadržajno ispunjenom životu i dobrom raspoloženju prije svega zahvaljujući druženju prilikom obavljanja tih aktivnosti.

Jedini problem na koji se nailazi jest kako se uklopitiiI steći svoj krug ljudi ukoliko ste po prvi puta u fitnesu, niste aktivan vježbač i sve vježbe i teme koje se odvijaju u tom prostoru vam se čine kao neka druga dimenzija. Nakon nekoliko takvih posjeta počinjete shvaćati da bi ubrzo mogli odustati, jer sav taj fitness i nije tako zanimljiv kad si sam.

Kako se to ne bi dogodilo,  uvijek možete probati sa nekim od sljedećih prijedloga:

- Ukoliko nemate nekog prijatelja/prijateljicu kojeg bi povukli za rukav i natjerali ga da se u tu pustolovinu uputi s vama, a zaista nemate ideju kako i gdje krenuti, razmislite o grupnim programima vježbanja. Bilo da se radi o nekim mirnijim oblicima treninga poput pilatesa ili je to pak boks ili neka vrsta aerobika. Uz glazbu koja podiže raspoloženje, ponekad rad u paru, i zapravo sama činjenica da taj teški trening odrađujete i svladavate zajedno, razvit će osjećaj pripadnosti grupi i zajednici. Naravno da u ovom slučaju veliki utjecaj ima i voditelj tog programa koji bi trebao održavati stalnu komunikaciju s vježbačima i pružiti im osjećaj kako je lakše i zabavnije vježbati kada su u grupi.

- Ako pak, niste za određenu vrstu treninga koji se nude u grupama, dobra je ideja angažirati osobnog trenera. Osim što će vas naučiti vježbati pravilno ukoliko to još ne znate, približit će vam atmosferu fitnessa, ljude, te će te se vrlo brzo prilagoditi na način druženja i steći prijatelje zbog kojih ćete vježanje čak i produživati.

- Ako imate obitelj, djecu ili starije, imajte na umu kako socijalizacija kroz sport i rekreaciju pozitivno utječe i na njihov razvoj odnosno kvalitetu života.  Nakon što ste vi savladali osnove i probili led, ohrabrite  svoje ukućane da učine isto.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".