Charlottine misli

Na šarenim i otkačenim cipelama i torbicama kojima ne manjka smisla za humor potpis Charlotte Olympije vrlo je prepoznatljiv. O čemu razmišlja londonska dizajnerica?
Vidi originalni članak

O MENI

Moja ljubav prema dizajniranju rodila se iz ljubavi prema glamuru u filmovima koje sam gledala s mamom, od Gilde, do Prohujalo s vihorom. Nisam razmišljala o tome da budem dizajnerica cipela. Htjela sam biti modna dizajnerica, no za mene to znači dizajn od glave do pete, ne samo odjeće. Uz svaku npr. haljinu idu druge cipele, torbica i šešir. I, eto me ovdje…

UZORAK LEOPARDA Nosim leopard-uzorak još otkako sam bila djevojčica. Obožavam ga. I vjenčala sam se u cipelama s uzorkom leoparda!

IKONE STILA Stare hollywoodske dive. Prilično sam nostalgična. Nosim takvu frizuru zato što mi daje dozu glamura, čak i kad sam u trapericama.

"IT" KOMAD Kožne kratke hlačice. Nosim ih i ljeti i zimi, i kad sam jako dotjerana i kad nisam.

SHOPPING U dućane idem samo kad imam nešto određeno na umu. Ne idem u shopping bez razloga.

NEW YORK Ono što volim u New Yorku jest što se tamo uvijek osjećam kao u filmu. Žuti taksiji, manhattanski neboderi, sve je kao filmski set.

CHIC Najšik žena za mene je moja baka Zehava.Došla je iz razdoblja koje obožavam i koje sama pokušavam oživjeti. Do smrti je živjela punim plućima.

BRENDOVI Malo je etiketa koje nosim, a iza njih stoje dizajnerice: Prada, Miu Miu, Sonia Rykiel. Ništa ozbiljno, i uvijek prilično koloristično.

O PAUKOVIMA Oduvijek želim jednu od skulptura pauka Louise Bourgeois, obožavam i "Charlottinu mrežu" i skupljam mnogo stvari s paukovima iako ih se u stvarnom životu užasavam.

UMJETNOST Umjetnost je ono što u nju pretvorite. Imam maminu haljinu iz 1986., Versace, s Warholovim printom. Uokvirila sam je i stavila na zid.

ŠEŠIRI Većina je mojih šešira iz pariškog dućana Marie Mercié koji obožavam. No bolje se osjećam s malim komadima na glavi, poput leopardovih ušiju ili onog koji izgleda kao ruke nego u velikim šeširima.

NAJDRAŽA HALJINA Lacroixova vintage haljina koja je nekad pripadala mojoj majci. Mnogo mi znači, a uvijek kad je nosim, dobro se zabavim.

DA NISAM DIZAJNERICA Bila bih skaut za lokacije ili organizator zabava. Volim putovati i zabavljati se!

PARFEMI Zapravo ih ne volim. Kišem od njih.

SVE O CIPELAMA - mojih 400 pari

 Mislim da svaka djevojka voli visoke pete, ali ja sam bila njima opsjednuta, još mnogo prije nego što sam odlučila studirati dizajn. Imam ih četiristo pari, a broj i dalje raste.

 Mogla bih dizajnirati specifičan par cipela za svaki outfit. Cipele mogu činiti outfit, kunem se da je tako.

 Zapravo mrzim stopala. Zato želim raditi tako lijepe cipele da ih nitko ne želi skinuti.

 Zašto sam uopće počela dizajnirati cipele s niskim potpeticama? Zato što sam zaključila da mi trebaju. Radosti majčinstva...

Najljepši dar koji sam dobila jest od mog supruga, za vrijeme našeg prvog Božića u Londonu. Napravio mi je božićnu čarapu u obliku ženske noge, odjevene u čarape s uzorkom pauka i mojim platformama.

Cipele koje ujutro obučete zaista mogu odrediti cijeli vaš dan.

Ženstveno, puno boja i duhovito, tako bih opisala svoj brend. Važno je izabrati cipele koje će vam izmamiti osmijeh i u kojima ćete se osjećati posebno.

"The higher the heel, the better you feel!" Mislim da nema djevojke koja ne voli visoke potpetice.

Obožavam vremena kad je bilo nezamislivo da dama izađe iz kuće bez šešira, rukavica ili torbice koji su savršeno usklađeni s njezinim cipelama.

Od cipela tražim da su seksi, ali udobne. Cipele koje možete nositi svaki dan.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".