Brzi, ukusni i zdravi zobeni keksići koje morate pripremiti!

Jeli bi nešto fino I slatko a bez grižnje savijesti I opasnosti za vašu formu. Nešto takvo teško ćete nači u dučanu, ali za to nema ni potrebe kada u pola sata možete napraviti zalihu domaćih zdravih keksića za naredni tjedan.
Vidi originalni članak

Glavni sastojak su, pogodite, zobene pahuljice koje u ovoj kombinaciji imaju sasvim drugačiju I finiju ulogu. Osim što zobene pahuljice sadrže minerale poput cinka, magnezija, fosfora, kalija, bakra i mangana, djeluju na snižavanje kolesterola i prevenciju bolesti krvnih žila. Također pune su vlakana te vitaminaI A. Orašasti plodovi puni su vlakana, bjelančevina I zdravih masnoća i nezaobilazan su dio zdrave prehrane.

Za ono slatko u ovoj kombinaciji zasluženo je suho voće, malo meda i tamna čokolada. Zdravo, ali ipak šećerno te zbog toga ostanite na tri keksića po obroku.

Sastojci:

- 2 šalice sitnih zobenih pahuljica

- 1 šalica integralnog brašna

- 100g lješnjaka

- 100g oraha

- 100g tamne čokolade (70% kakaa)

- 70g grožđica

- 1 žlica meda

- 2 jaja

- 2 vanilin šećera

- 1 prašak za pecivo

- 1 žličica cimeta

- 1 naranča

- prstohvat soli

- 150g maslaca

Priprema:

Nasjeckajte lješnjake, orahe i grožđice, tome dodajte zobene pahuljice, brašno, prašak za pecivo, med i cimet. Jaja pjenasto izmutite sa vanillin šećerom te lagano umješajte u već pripremljene sastojke. U smjesu naribajte koru naranče, a u međuvremenu otopite maslac na laganoj vatri. Svemu dodajte otopljeni maslac I sok od polovice naranče. Na kraju, nasjeckajte komadiće čokolade I umiješajte u smjestu.

Na pleh postavite papir za pečenje i na njega slažite keksiće. Ako imate, poslužite se okruglim rezačem za kekse kako bi bolje stisnuli smjesu i kako bi svi bili iste veličine.

Pecite 15-20 minuta na 170 stupnjeva. Kada izvadite iz pečnice odmah maknite papir i keksiće sa pleha i pustite da se ohlade.

Po želji i ukusu možete mijenjati omjer ili vrste orašastih plodova I suhog voća. Umjesto cimeta, dobra alternativa jednako jakog mirisa je kokos. Igrajte se kombinacijama. Poslužite uz šalicu zelenog čaja, ali ne pretjerujte s količinom.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".