Moniku Kos i Stellu Fortunu spojila je ljubav prema kolačima, a zašto baš britanskim, ovdje gdje se svi furaju na francuske, odgovor je opet – ljubav. “Obje smo odrasle na svemu britanskom, od glazbe do književnosti, obožavamo London... Imamo i svoje savršene muškarce, Sherlocka i Darcyja”, objašnjava Stella. Sherlocka sada možete i kušati u Cup&Cakeu, kao i crumble tart, Manchester puding, Trifle koji je ovdje pretvoren u tortu, Millionaire koji je s dodatnim slojem čokolade postao Multimillionaire, različite shortbreadove... Ni razgovor nije prošao uz prazan tanjur – kušali smo pumpkin chocolate cake (prefinu tortu, rapsodiju začina od đumbira do cimeta) i Queen Victoriju. Ne znam što bi najupečatljivija engleska kraljica mislila o Stellinoj i Monikinoj verziji kolača nazvanog po njoj, ali divan biskvit u kojem se osjeća limun i punjenje od bijele čokolade meni je u misli prizvalo zvuk Sex Pistolsa i njihov hit “God Save the Queen”. Prigodno, britanski.
DIVA STYLE
Brit sweet
10. Studeni 2015. U 12.00
Ovdje se jedu samo svježe spravljeni britanski kolači, pite, keksi i kreme, poslužuju samo odabrani čajevi (u listićima!), a five o’clock tea doista nešto znači. Ne, niste na kraljičinoj čajanki već u Cup&Cakeu u Vlaškoj. Kušala Andrea Široki, a inspirativne slike potpisuje Mateja Vrčković.
Vidi originalni članak
Ključne riječi