Brit sweet

FOTO: pr FOTO: pr FOTO: pr FOTO: pr FOTO: pr
Ovdje se jedu samo svježe spravljeni britanski kolači, pite, keksi i kreme, poslužuju samo odabrani čajevi (u listićima!), a five o’clock tea doista nešto znači. Ne, niste na kraljičinoj čajanki već u Cup&Cakeu u Vlaškoj. Kušala Andrea Široki, a inspirativne slike potpisuje Mateja Vrčković.
Vidi originalni članak

Moniku Kos i Stellu Fortunu spojila je ljubav prema kolačima, a zašto baš britanskim, ovdje gdje se svi furaju na francuske, odgovor je opet – ljubav. “Obje smo odrasle na svemu britanskom, od glazbe do književnosti, obožavamo London... Imamo i svoje savršene muškarce, Sherlocka i Darcyja”, objašnjava Stella. Sherlocka sada možete i kušati u Cup&Cakeu, kao i crumble tart, Manchester puding, Trifle koji je ovdje pretvoren u tortu, Millionaire koji je s dodatnim slojem čokolade postao Multimillionaire, različite shortbreadove... Ni razgovor nije prošao uz prazan tanjur – kušali smo pumpkin chocolate cake (prefinu tortu, rapsodiju začina od đumbira do cimeta) i Queen Victoriju. Ne znam što bi najupečatljivija engleska kraljica mislila o Stellinoj i Monikinoj verziji kolača nazvanog po njoj, ali divan biskvit u kojem se osjeća limun i punjenje od bijele čokolade meni je u misli prizvalo zvuk Sex Pistolsa i njihov hit “God Save the Queen”. Prigodno, britanski.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".