Boarding completed

FOTO: Marko Grubišić FOTO: Marko Grubišić FOTO: Marko Grubišić FOTO: Marko Grubišić
Njihovo su oruđe skromne škare, no njima stvaraju čaroliju. Dobar frizer accessorize je žena koje drže do sebe. Marko Grubišić snimio je one doista poželjne
Vidi originalni članak

 

Da bismo oborili druge s nogu, nisu uvijek potrebni sati pred zrcalom. Katkada je dovoljna samo dobra, ali stvarno dobra frizura. Zato, kada nađemo čarobnjaka koji je zna na- praviti, koji poznaje našu kosu, stil odijevanja, osobnost i zna što će najbolje ići uz naše crte lica, oblik glave, držanje... Ma, tko se ne bi zaljubio u takvoga? Ili mu se uvijek vjerno vraćao užasavajući se pomisli da ga ikada izgubi... Kakvo je blago dobar frizer, zna svaka žena. Jednom kad ste se pronašli, teš- ko ćete ga ispustiti iz ruku i eksperimentirati s nekim novim. Vjerni, pouzdani frizer koji poznaje ženu u dušu neophodan je svakoj dami koja drži do sebe. Na telefonu ga drži ga na brzom biranju, s druge strane ona je klijentica za koju radno vrijeme ne postoji – od- nos klijentice i njezina frizera ima dodatnu dimenziju. Istina, njihovo glavno oruđe za rad je skromno – škare i češalj, no njima stvaraju čaroliju. Od njih žene odlaze sretne, lijepe, pune novog samopouzdanja i energije, a malo muškaraca ima tu povlasticu. Stoga, tko bi im odolio? Ovoj petorki malo tko, uključujući njihove slavne klijentice i sasvim "obične" žene kojima znaju uljepšati dan.

 

Martin Posavec

Veliki izvor pozitivne energije u svom poslu pronalazi Martin iz salona Opium. Zapravo, smatra ga umjetnošću i obožava slobodu izražavanja koju u njemu nalazi. Iako ne može izdvojiti što mu je pri tome najdraže, ono što ga inspirira jesu klijenti koji znaju što žele, a istodobno žele čuti i sugestije. Takav odnos ono je čemu teži: "Idealan odnos s klijenticama onaj je pun povjerenja. Trudim se postići to sa svakom od njih i svakoj izmamiti osmijeh na lice."

Zvonimir Franić

Osim što može ukrotiti i najneposlušnije uvojke, Zvonimir je dokaz da se sve može kada se hoće. Već tri godine ponosno stoji iza Salona F u koji svakodnevno navraćaju poznate dame poput Jelene Veljače, Antonije Stupar Jurkin, Nives Ivanković i Vanesse Radman. Raduje ga kada u salon ušetaju samosvjesne, sposobne i lijepe žene i zatraže njegove usluge: "Volim pratiti trendove i omogućiti klijenticama da dobiju frizuru kakvu god požele, učiniti ih sretnima."

Duško Masnić

Kada je klijent osoba koja prati modu i želi ono što je najbolje za kosu, onda je to posao za Duška iz salona Ruža Kerastase. "Najviše me veseli osmijeh zadovoljnog klijenta, a ako se ponovno vrati, onda znam da sam doista napravio dobar posao." A Duškove se klijentice vraćaju. Uspješan je u tome. Otkriva kako s njima provodi najviše vremena, neke od njih na određeni način dio su njegova života, kao i on njihovih. Odnos je idiličan, pun međusobnog razumijevanja i povjerenja.

Mile Santini

Svom poslu pristupa predano, a u njegove ruke prepuštaju se glazbene dive Severina, Nina Badrić i Jelena Rozga. "Severina mi je vjerovala dok sam bio tek na početku i na tome sam joj zahvalan. Klijentica koja mi vjeruje i vesele je promjene potiče moju kreativnost jer se tada povjerenje osjeti i bez ikakvih riječi." Mile danas radi za brand Avedu ne smatrajući to poslom jer, kaže, posao frizera je dio njega, to je energija koja ga pokreće.

Zvonimir Andrić

Ljubav prema ovom poslu Zvonimir je naslijedio od majke koja je i sama frizer. Uz njezinu je podršku napredovao i danas radi u salonu Glamour, gdje kao najmlađi frizer ima priliku učiti od vlasnice Milene Maršić. "Moj pristup klijentu potpuno je individualan. Vjerujem da kod mene najviše cijene stručnost i kreativnost", kaže nam sa zadovoljnim smiješkom. Motivaciju pronalazi u tome da svaku klijenticu iz salona isprati s glamuroznom frizurom i zadovoljnu.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".