Baš fora stilistice

Nova generacija stilistica stupila je na scenu. Možda njihov utjecaj doseže i do vašeg ormara? Kad se ne bave odjećom, one obilaze festivale, bave se snowboardanjem, kuhaju, pjevaju pod tušem.
Vidi originalni članak

Tko stoji iza prelijepih modnih editorijala kojima se mi žene hranimo, opuštamo, plovimo u svijet mašte?

Tko je imalo zagrebao ili barem razmislio o tom segmentu modnog biznisa zna da je iza jedne savršene fotografije cijela ekipa ljudi. No ono što nas doista inspirira, bilo to prozaično ili ne, jesu krpice. Savršen komad, neočekivana boja, fantastična kombinacija. A to potpisuju one. Nova generacija mladih stilistica, neograničene mašte, savršenog nosa za modu i dobrih veza u svakom dućanu. Predstavljamo ponajbolje, čiji utjecaj čitamo i u vlastitom ormaru... Velike kreativke i precool odjevene (možda vam se svidi, možda ne, ali ni jedan detalj ovdje nije slučajno. Čak i ono što ne paše tu je baš zato). Sve navedeno zajednički je nazivnik Ane Nikačević, Doris Fatur, Ivane Pavić i Kristine Deranje. A dalje krenimo pojedinačno.

Doris kaže da je vesela, realna, pozitivna, sarkastična i radišna, a stilistica je postala sasvim slučajno. Kad ne radi, Doris je posvećena svom brendu modnih dodataka Micica u atelieru u Rovinju, a povremeno je i DJ. "Fotografija mi je ipak najveća strast i u budućnosti se sve više vidim u tome", kaže Doris.

Ivana Pavić za sebe kaže da je tvrdoglava, trudi se biti uvijek pozitivna, radoholičarka je i veliki control freak. "Oduvijek sam voljela umjetnost, prvo za glazbu, pa kazalište i onda sam završila na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Bilo je lijepo, ali u duši sam znala da se time neću baviti. Jednostavno to se osjeća i – amen. U početku sam sama sebi bila i model i stilist, a odjeću kupovala u second handovima od studentskog džeparca. Jedna sam od onih koje žive svoj posao, no što sam starija, volim neke mirnije stvari poput kuhanja, šetnje u prirodi, druženja s bliskim ljudima. Slušam glazbu, često i pjevam, to me jako veseli."

Kristina Deranja, studentica novinarstva i velika ljubiteljica mode i pisane riječi kaže: "Volim putovanja, različite kulture, nove ljude. Među prvima sam kad se otvara neka nova birtija s craft pivima! Naravno, izlož- be su na drugom mjestu, dok sam posjete kazalištu stavila na čekanje. Osobi u srednjim dvadesetima ipak su i dalje noćni izlasci najbolji način zabave: klub, festival, neka live svirka..."

"Moda me uvijek fascinirala, a kako nikada nisam pripadala nekoj subkulturi, za mene je bila sredstvo diferencijacije i bunta", priča Ana Nikačević. Kad ne radi, Ana..."Pokušavam izvući na površinu svoj uspavani avanturistički duh koji, kad je aktivan, voli prirodu, more, sunce, planine. Ljeti wakeboardam, vježbam balans na SUP dasci, a zimi snowboardam. Idealan mi je način odmora vrijeme provedeno uz kuhano vino i finu hranu na svježem zraku. Idući izazov mi je sportsko penjanje po umjetnim stijenama. Živi bili, pa vidjeli!"

Kristina: “‘It’ komad ovog ljeta zasigurno je boho bluza s otvorenim ramenima i retro printom.”

Doris: “Ovo ljeto neće proći bez lagane bijele bluze otvorenih ramena s predimenzioniranim volanom."

Ivana: “Bomber jakna s orlovima nešto je bez čega se ove godine ne može!"

Ana: “Bijela haljina s visokim rasporcima i vezanjem sa strane nešto je u čemu bih hodala cijelog ljeta."

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".