Biramo DIVU GODINE! Nominirajte hrabre i divne žene za prestižnu titulu

Priključi se našem projektu, jer... Diva je u tebi!
Vidi originalni članak

Portal i magazin Diva pokreće veliki projekt DIVA GODINE u kojem ćemo upravo među vama, drage čitateljice, odabrati one koje su nas najviše inspirirale, potaknule, motivirale - ukratko - žene pobjednice - DIVE!

Kategorije u kojima ćemo birati DIVU GODINE su:

1. novi početak,

2. mama heroj,

3. žena u muškom svijetu,

4. sreću sam pronašla u Hrvatskoj te

5. volonterka godine

Pozivamo sve vas, dragi čitatelji, da prijavite žene iz svoje okoline koje iz dana u dan pokazuju svoju hrabrost, snalažljivost, energiju, neovisno o godinama, podrijetlu, socijalnom statusu i obrazovanju. Nominirajte svoje mame, sestre, prijateljice, kolegice, djevojke, supruge, susjede...

Kako se prijaviti?

Do 16. rujna 2018. pošaljite nam svoje kandidatkinje i kratko obrazloženje, zašto one zaslužuju titulu Dive godine u određenoj kategoriji. Prijava mora sadržavati vaše ime i prezime, adresu, e-mail i broj telefona, obrazloženje do 1000 znakova teksta te izbor kategorije za koju nominirate kandidatkinju.

Poželjno je priložiti i nekoliko fotografija, ali nije uvjet. Pobjednice će odabrati stručni žiri Dive, a dodjela nagrada te uručenje darova bit će u prosincu 2018. na svečanoj gala večeri.

Zašto pokrećemo DIVU GODINE?

Svaka predrasuda koju ste imali o lošem položaju žena u Hrvatskoj*, nažalost - istinita je. Ukratko, žene su obrazovanije, ali istovremeno i slabije plaćene, ima ih više među nezaposlenima, znatno manje participiraju u svim oblicima vlasti, neusporedivo više u odnosu na muškarce žrtve su obiteljskog i spolnog nasilja. OVDJE pročitajte detaljnije.

Što želimo postići?

Potpuno je jasno  kako treba svim silama raditi na tome da se situacija poboljša. Osvještavanjem problema, angažiranim pristupom u kojem će se o svim navedenim temama razgovarati tako da su dostupne široj društvenoj zajednici, put je da se to i dogodi. U sklopu ovoga projekta, organizirat će se i tribine na kojima će se govoriti o temama poput žena u poduzetništvu, nasilju nad ženama, o ženama humanitarkama, ženama u muškom poslovnom svijetu, ženama i stereotipima.

Priključi se našem projektu, jer... Diva je u tebi!

Fill out my online form.
Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".