Znate li zašto u salonu traže da gledamo u pod prilikom šišanja? Frizerka je dala odgovor

Ispod prvih slojeva kose, kad se nagne glava, otkriva se još jedan sloj koji je nejednak, a kako bi i njega "poravnali" s ostatkom kose, frizeri nam svaki put kažu da gledamo naprijed u pod.
Vidi originalni članak

Za vrijeme šišanja u salonu, frizeri često kažu da nagnemo glavu prema naprijed, odnosno da gledamo prema dolje. Ovaj frizerski zahtjev uvijek poslušamo, no jeste li se ikad zapitali što zapravo stoji iza njega, odnosno zašto je važno da u jednom trenutku šišanja glavu spustimo dolje, kako bi frizura ispala savršeno?

Jedna je frizerka na TikToku objasnila zašto to uvijek traži od klijenata na frizerskom stolcu. Njezino je Brooke Udy Clark i svojim pojašnjenjem ovog frizerskog zahtjeva na društvenim je mrežama privukla veliku pozornost, piše Metro. Tako je njezin video prikupio više od 290 tisuća "lajkova" i mnoštvo komentara. 

U videu je pokazala proces šišanja, uz svoje objašnjenje. U jednom kadru kosa izgleda kao da je ošišana ravno i uredno, a u idućem trenutku, klijentica spušta glavu i gleda u pod. Frizerka je tad počešlja i u prvi plan dolaze preostale nepravilnosti, odnosno vrhovi koje treba ošišati i poravnati. Upravo kako bi njega "poravnali" s ostatkom kose, frizeri nas uvijek zamole da gledamo u pod.

Ispod prvih slojeva kose, kad se nagne glava, otkriva se još jedan sloj koji je nejednak, a kako bi i njega "poravnali" s ostatkom kose, frizeri nam svaki put kažu da gledamo naprijed u pod. 

U komentarima su se javili i mnogi oduševljeni korisnici koji kažu kako su se uvijek pitali zašto moraju nagnuti glavu, no nikad zapravo nikog nisu tražili pojašnjenje. Jedan se komentator našalio da je to možda razlog zašto konačni rezultat nije bio dobar kad je pokušao ošišati sestru kod kuće. 

 

Hiperpigmentacijske mrlje mogu biti jako "tvrdoglave": Vlasnica salona savjetuje kako ih prevenirati ili tretirati

Svi pričaju o popularnoj frizuri jer je idealna za one koji se "boje" šišanja: Ove ćemo je godine viđati svuda

Matija Vuica genijalno kombinira "povratničke" sandale, novi-stari trend koji obožavate ili preskačete

Torbicu poput njezine Hrvatice obožavaju: Studentica nosi efektan model koji bi osvježio i najobičnije izdanje

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".