Znate li za važno pravilo skraćivanja noktiju pri manikuri kojim se koriste i u kozmetičkim salonima?

Riječ je o pravilu 90:10 kojim je 'propisano' koliki se dio nokta reže, a koliki skraćuje rašpicom.
Vidi originalni članak

Ako manikuru radite u kućnoj radinosti, a ne u kozmetičkom salonu, svaki savjet stručnjaka je dobrodošao. Jednog kojeg ćemo svakako primijeniti, pronašli smo na stranicama popularnog kozmetičkog salona Olive and June. Njihov nam je Instagram-profil odlična inspiracija za manikure, osobito kad ih radimo od doma, a sad ćemo uvažiti i njihov savjet.

Naime, prilikom skraćivanja noktiju, vrijedi pravilo 90:10 koje se inače primjenjuje u kozmetičkim salonima. To znači da se 90% nokta skraćuje škaricama za nokte, odnosno prikladnom "grickalicom", dok se preostalih 10% skraćuje rašpicom. Za skraćivanje, koristite "grickalicu" za nokte ravnog oblika jer se njome mogu definitrati različiti oblici. Nakon toga, nježno izrašpajte rubove noktiju i oni su spremni za nastavak manikure. 

 

Inače, govoreći o lakovima za nokte, kako smo ranije pisali, preteča lakova bioli su pčelinji vosak, arapska guma i bjelanjak, kojima su nokte lakirali pripadnici kineskih dinastija još 3000 godina prije Krista. Ostalima je to bilo zabranjeno. Niži rangovi imali su svijetlu nijansu, a crvenu samo najviši.

I Kleopatra je voljela crvene nokte pa ih je lakirala kanom u koju bi namočila dio prsta. Ako nemate inspiracije za lak, isprobajte vječnu crvenu koja je, očito, oduvijek bila ključna nijansa u svijetu lakova, a tako je i danas. 

 

 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".