Znate li za 'pravilo 5,5 cm' koje može pomoći odrediti pristaje li vam više kratka ili duga kosa?

Naravno, na prvo mjesto treba doći stil koji preferirate, a ne matematička formula, no ovo je zgodan i zabavan način da vidite što kažu - brojke.
Vidi originalni članak

Ako razmišljate o šišanju, a niste sigurni pristaje li vam više kratka ili duga kosa, Glamour piše kako su stručnjaci iz brenda John Frieda predstavili 'pravilo 5,5 cm', matematičku formulu koja, kako kažu, može pomoći u izračunavanju optimalne frizure za vaš oblik lice.

Naravno, na prvo mjesto treba doći stil koji preferirate, a ne matematička formula, no ovo je zgodan i zabavan način da vidite što kažu - brojke. Pomoći će ako ste oduvijek željeli isprobati kratku frizuru, ali se bojite da vam možda neće pristajati, kao i ako oduvijek njegujete kraći stil šišanja i raspoloženi ste za puštanje kose.

Kako funkcionira pravilo 5,5 cm?

Prema stručnjacima iz brenda John Frieda, optimalna duljina, optimalna duljina kose ovisi o kutu čeljusne kosti. U formuli se udaljenost između brade i ušne resice, kako bi se odredilo pristaje li vam više duga ili kratka kosa. Ako je izmjerena duljina manja od 5,5 cm, stručnjaci kažu kako će vam kratka frizura odgovarati. S druge strane, ako je udaljenost veća od 5,5, duža kosa će vam (teoretski) najviše laskati.

Kako pravilno izmjeriti 5,5 cm?

Stanite ispred ogledala. Uzmite olovku i postavite je vodoravno ispod brade.

Uzmite ravnalo i postavite ga pod pravim kutom u odnosu na olovku i pogurnite ga do razine ušne resice. Izmjerite udaljenost od uha do brade, okomito prema dolje.

Naravno, matematička formula nije presudna za odabir frizure, ali možda može pomoći u donošenju odluke. U obzir uzmite i oblik lica, kao i teksturu kose koji igraju važnu ulogu u izboru savršene frizure. Zato, osim matematičke formule, dobra je ideja razgovarati s frizerom koji će vam pomoći pronaći ono što vam odgovara.

 

Vlasnik salona o novim cijenama frizerskih usluga: 'Svi koji su dizali cijene nakon uvođenja eura, mislim da to nije ok'

Čizme kakve nosi lijepa brineta osvježile bi i najobičniji stajling: Odlično ih kombinira uz haljinu koja joj pristaje kao salivena

Hidratantni korektor kojeg tiktokeri obožavaju: Prekriva tamne podočnjake i na licu traje cijeli dan

Frizerke iz hit zagrebačkih salona o trendovima u 2023.: Na prvom mjestu je zdrava i njegovana kosa

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".