Znate li što je hair plopping? Nova hit tehnika uvijanja kose osvojila je društvene mreže, a trebate samo staru majicu

Na popularnoj platformi ima već više od 10 milijuna videa, a poanta je u o umotavanju mokre kose u jastučnicu, ručnik ili T-shirt kako bi se stvorile kovrče.
Vidi originalni članak

Na TikTok volimo zaviriti u potrazi za cool beauty trikovima - neki nas samo zabavljaju dok ih gledamo, a neke isprobamo i sami te se oduševimo. Posljednji takav trik stvorio je hair plopping trend čiji su rezultat prekrasne kovrče bez frizzy efekta. Na popularnoj platformi ima već više od 10 milijuna videa, a poanta je u o umotavanju mokre kose u jastučnicu, ručnik ili T-shirt kako bi se stvorile kovrče.

Frizerska stručnjakinja Lorraine Massey za Elle je rekla da, iako je plopping novi trik na TikToku, on je zapravo prava frizerska tajna već duže od jednog desetljeća i dodala kako ova tehnika omogućuje kosi da se neometano suši na prirodniji način, a rezultira lijepim kovrčama jer se kosa oslobađa velike količine vode koja je teška i može ih izravnati. 

Što je zapravo hair plopping? Riječ je o načinu sušenja kose koji lijepo oblikuje kovrče, a da se pritom ne koriste nikakvi uređaji na toplinu poput sušila za kosu. Tehnika je posve prirodna i omogućuje bolju teksturu kose. Za početak, kosu treba oprati i pripremiti kako biste je inače njegovali prije sušenja. zatim, uzmite majicu dugačkih rukava, jastučnicu ili ručnik i stavite na ravnu površinu. Sagnite se, tako da mokra kosa padne skroz naprijed i počnite je polako uvijati u tkaninu prema tjemenu. Kad obuhvatite kosu, svežite jastučnicu ili majicu kako bi čvrsto stajali na glavi i ostavite da stoji neko vrijeme - neki preporučuju između 15 i 20 minuta, dok neki drže cijele noći. Na kraju možete dodatno osušiti sušilom s difuzorom ili pustiti da se prirodno osuši na zraku.

Bob je opet hit jesenska frizura, a ova verzija posebno je trendi: Jednostavna je za održavanje, a izgleda jako cool
Jednostavne za održavanje i jako efektne: Vraćaju se slojevite frizure i izgledaju elegantnije nego ikad
Iz četiri zagrebačka salona otkrili su nam najpopularnije frizure i boje kose za jesenske i zimske dane pred nama
Vrijeme je za beauty promjenu: Tri frizure koje možete isprobati u novoj sezoni, a svakog će pomladiti
 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".