Znate li što je 'bowl method'? Donosimo sve o najnovijem trendu za njegu i stiliziranje kovrčave kose

Metoda je idealna za sve s valovitom ili kovrčavom kosom, a jednostavna je za napraviti jer sve što vam je potrebno je jedna zdjela i malo vode
Vidi originalni članak

Voda i kovrčava kosa imaju kompliciran odnos: vlaga u zraku može uzrokovati kovrčavost, ali temeljito zasićenje vaših pramenova vodom prije oblikovanja kose pomaže definirati vaše kovrče ili uvojke. Znati kako koristiti vodu u svoju korist veliki je dio snalaženja u teksturiranim tipovima kose, pa ne bi trebalo biti iznenađenje da bezbroj TikTok trendova tvrdi da možete poboljšati svoje kovrče pomoću nje.

Metoda zdjele novi je trik za kovrčavu kosu koji je veoma popularan na drušvtenim mrežama i ne pokazuje znakove usporavanja. Ali što je to i kako to učiniti? Byrdie je razgovarao s profesionalnim frizerom Justinom Toves-Vincilioneom i dr. med. Justine H. Park da saznaju sve o ovom novom trendu.

@sophiemariegraf A quick step-by-step on how to do the bowl method for any wavy beginners who want to give it a try! This is such an easy styling technique and it gives me the best results every time 💛✨ Used my @Prose shampoo, conditioner, and curl cream, @Only Curls hard hold gel and mousse, and finished with my @Gisou hair oil 🫶 diffusing video: @sophiemariegraf #wavyhair #wavyhairtutorial #wavyhairbeginner #bowlmethod #bowlmethodwaves #bowlmethodclumps #bowlmethodtips #2ahair #2bhair #wavyhairroutine ♬ Treehouse - Alex G

Kada je koriste vi s valovitom ili kovrčavom kosom, metoda zdjele pomaže vam da izvučete najviše iz vode kada stilizirate kosu. Sve što vam treba je velika zdjela vode u koju ćete uroniti glavu. Nanosite proizvode za oblikovanje na super mokru kosu, zatim uranjajte i trljajte nekoliko puta kako bi proizvodi bili što razrijeđeniji i integrirani u vašu kosu. Potapanje i trljanje se ponavlja mnogo puta i vidjet ćete kako zdjela s vodom postaje neprozirna od proizvoda dok to nastavljate činiti.

Možete upotrijebiti četku za raspršivanje proizvoda kroz kosu, a mnogi ljudi odlučuju pustiti kosu da se osuši naglavačke.

@jonathankmonroe Dishes to wishes #bowlmethod #bowlmethodcurls #hairtok #curlyhairtips

"Budući da se valovita i kovrčava kosa najbolje oblikuje dok je mokra, ova metoda pomaže ljudima da poboljšaju svoju prirodnu teksturu bez potrebe da budu pod tušem ili savijaju tijelo pod kutom od 90 stupnjeva iznad umivaonika", objašnjava Toves-Vincilione. "Ovo može koristiti mnogim ljudima i postaje sve popularnije jer se može smatrati ergonomičnijim i učinkovitijim kada se radi ispravno."

Park dodaje da se ova metoda koristi za smanjenje zapetljvanja, definiranje kovrča i ravnomjernu raspodjelu regeneratora koji se ne ispire.

Ako želite isprobati trik, slijedite ove korake.

Operite i njegujte kosu, zatim, dok je još potpuno mokra, uzmite veliku zdjelu vode i stavite je na radnu površinu ili u sudoper. Što se tiče temperature, za kosu s visokom porozom, svakako koristite toplu do vruću vodu kako biste pomogli pri upijanju. Za jako kovrčavu kosu koristite hladnu vodu kako biste smanjili zapetljavanje i zatvorili kutikulu.

Raščešljajte četkom i proizvodom za raščešljavanje koji odgovara vašem tipu kose. Češljajte kosu prema naprijed i prema gore kako biste je lakše smjestili u posudu. Zatim, najprije uronite vrhove u vodu i nastavite dok ne osjetite vodu na tjemenu.

Onda se nagnite od zdjele i kovrčajte kosu prstima, puštajući vodu da kaplje natrag u zdjelu. Ponovite potapanje i kovrčanje prstima barem još dva ili tri puta.

Jedna od najbolje odjevenih zastupnica u Saboru nosi maslinastu haljinu koju kombinira uz efektne salonke
Sjajan stajling Olje Vori kojim se inspiriramo ovog prosinca: Biste li nosili efektne hlače koje odlično kombinira?
Zimska elegancija i modna odvažnost doktorice pravnih znanosti: 'Volim kombinacije bijele, crvene i zlatne'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".