Znate li koja vam duljina kose i frizura pristaju prema obliku lica? Doznajte što preporučuju profesionalci

Želite li istaknuti pojedine crte lica, poslušajte savjete stručnjaka za kosu
Vidi originalni članak

Frizura je, naravno, stvar osobnih preferencija, no nije loše znati koji stil pristaje pojedinom obliku lica i postoje li frizure koje mogu istaknuti ono najbolje na licu. Jer, ako postoji, zašto ga onda ne bismo i isprobali? Prema riječima stručnjaka, svaka duljina kose pristaje svakom obliku lica, ali u određenoj mjeri.

To je razlog zašto vrijedi razmisliti o kroju, slojevima i oblikovanju kose koji će naglasiti crte lica i laskati obliku, a profesionalci za Glamour savjetuju što najbolje pristaje pojedinom obliku. 

Srcoliko lice - lob

Lica u obliku srca specifična su po tome što su nešto čira na području čela i uža na bradi te na liniji čeljusti. Preporuka je držati se mekanih slojeva poput boba i loba kako bi se dodala punoća na dijelu oko čeljusti.

Ovalno lice - blunt bob

Kod ovalnih lica izraženija je duljina nego širina te se postupno sužavaju prema bradi. Frizeri kažu kako na takvom licu svaka duljina izgleda sjajno, od kratke pixie kose, zatim boba i super duge kose. Frizeri za Glamour kažu kako su dobrodošli i razni stilovi šiški, a kosa može biti stilizirana ravna, na lagane valove ili u kovrče. 

Četvrtasto lice - slojevi

Za lice četvrtastog oblika karakteristično je široko čelo, široke jagodične kosti i snažna linija čeljusti. Snažna čeljust može se ublažiti slojevima oko lica. Dulja kosa izgleda odlično, sve dok je slojevita. Šiške pomaknute na stranu istaknut će jagodice, a volumen u kosi možete postići i korištenjem spreja za volumen.

Duguljasto lice - šiške i volumen po strani

Duguljasto je lice slično ovalnome, samo još malo izduženije. Ako imate ovakav oblik lica, možda ćete poželjeti smanjiti volumen na vrhu glave i usredotočiti se na stvaranje volumena na strani lica. To će uravnotežiti duljinu lica i stvoriti drugačiju strukturu kose. Za ovakvo lice odličan je bob dužine do brade ili linije čeljusti jer nema efekta izduživanja. Ipak, i dugačka kosa može odlično funkcionirati pa birajte slojeve koji uokviruju lice. Oni će "omekšati" dugačku kosu i istaknuti oči i jagodice. Dobra su ideja i zavjesa-šiške kako bi se na sredini stvorila iluzija širine, a feniranje i velike kovrče pomažu u stvaranju volumena. 

Dijamantno lice - razdjeljak po strani i šiške

Za ovaj oblik lica karakteristično je usko čelo i linija čeljusti s istaknutim jagodicama. Kažu kako je ovo najrjeđi oblik lica, a najbolje mu pristaje kraća kosa, dužine do ramena ili do ključne kosi. Možete razmisliti i o pixie krojevima, a cilj treba biti "omekšavanje" lica. Frizeri ne preporučuju razdjeljak po sredini i guste šiške, nego "mekane" frizure poput laganih valova u kosi. 

Okruglo lice - dužina ili pixie rez

Okruglo lice obično ima istu širinu i duljinu. Kažu kako kod ovakvog oblika lica, s obzirom na to da je manje i sitnije, neke frizure mogu "zagušiti" lice pa treba birati frizure koje će ga izdužiti. Osobama s okruglim licem pristaju dugački slojevi, teksturirani pixie rezovi i kratke šiške nošene po strani. Preporučuje izbjegavanje gustih šiški, a što se tiče stiliziranja, frizeri savjetuju meke valove koji će licu dodati volumen. 

 

Na Zarinom odjelu sa sniženim cijenama ima super komada po pristupačnim cijenama, od 79 do 179,90 kn!

Suknja nižeg struka i efektan top pristaju kao saliveni modno osviještenoj pravnici i financijskoj konzultantici

Već je nose poznate djevojke: Cool frizura za koju morate znati ove jeseni ako razmišljate o promjeni

Outfitom najavila što ćemo nositi najesen: 'Volim bezvremensku eleganciju, kombiniram je s trendovima koji mi se svide'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".