Znate li koja je razlika između skupljih i jeftinijih kozmetičkih proizvoda i jesu li skuplji proizvodi učinkovitiji?

Visoka cijena ne znači nužno i kvalitetniji proizvod, a u odabiru onog pravog za vlastitu beauty rutinu, pomoći će vam savjeti u nastavku
Vidi originalni članak

Više smo se puta uvjerili kako visoka cijena ne znači nužno i kvalitetniji proizvod, a da to vrijedi i u beauty svijetu, potvrdili su stručnjaci koji su za Byrdie objasnili u čemu se točno krije razlika između skupljih i pristupačnijih proizvoda. Za početak, stručnjaci kažu da najskuplji proizvodi ne moraju uvijek biti i najučinkovitiji, bez obzira na to što sadrže i neke 'rijetke' sastojke. Tvrde da skuplji proizvod ne znači nužno i kvalitetnije formule, nego je cijena više zbog sredstava uloženih u marketinške usluge, kao i kvalitetnije pakiranje. 

Nadalje, glavni čimbenik koji pridonosi formiranju cijene pojedinog kozmetičkog proizvoda je koncentracija određenih sastojaka u formuli. Primjerice, skupe hidratantne kreme običnu imaju veću koncentraciju 'dobrih' sastojaka i obično su sigurniji za različite tipove kože te često ne sadrže mirise koji kod nekih mogu izazvat alergijske reakcije, piše Byrdie. Pri odabiru proizvoda treba pripaziti da se kvalitetni sastojci kao što su hijaluronska kiselina, ceramidi, retinol, niacinamid i glicerin nalaze na vrhu liste sastojaka u pojedinom prizvodu - naime, važno je imati na umu da mnogi pristupačni proizvodi imaju iste učinkovite aktivne sastojke kao i skuplji proizvodi, no ne u istom omjeru, pa samim time ni efekt nije isti. 

Zaključno, ima mnogo odličnih pristupačnih proizvoda, kao i skupljih koji neće nužno biti učinkoviti. Prije kupnje, istražite željeni proizvod, provjerite koje sastojke sadrži kako koža ne bi loše reagirala. Stručnjaci preporučuju uporabu kvalitetnijih seruma jer prodiru dublje u kožu i učinkovitiju su, za razliku od hidratantnih krema. Bez obzira na to birate li pristupačne ili luskuzne proizvode, na kraju dana važno je samo da ih redovito koristite. 

U galeriji potražite beauty proizvode koji su stvarno vrijedni hypea koji ih prati:

FOTO: Cult Beauty Coco & Eve Super Nourishing Coconut & Fig Hair Masque, 60 ml, 16 funti FOTO: Cult Beauty Becca Shimmering Skin Perfector Pressed Highlighter, 30 funti FOTO: Cult Beauty Versed Day Dissolve Cleansing Balm, 17 funti FOTO: Cult Beauty Charlotte Tilbury Matte Revolution Lipstick in Pillow Talk, 25 funti FOTO: Liberty London Byredo Gypsy Water Eau De Parfum, 170 funti FOTO: Harrods Hourglass Ambient Lighting Palette, 61 funta FOTO: Cult Beauty Drunk Elephant C-Firma Day Serum, 67 funti FOTO: Look Fantastic By Terry Cellularose CC Serum in Sunny Flash, 61 funta FOTO: Harvey Nichols Chanel La Crème Main Texture Riche, 45 funti FOTO: John Lewis Ouai Medium Hair Shampoo, 22 funte FOTO: John Lewis Ouai Medium Hair Conditioner , 22 funte FOTO: Cult Beauty Summer Fridays Jet Lag Mask, 42 funte FOTO: John Lewis Tom Ford Private Blend Neroli Portofino Eau De Parfum, 164 funte FOTO: John Lewis Sunday Riley Luna Sleeping Night Oil, 85 funti

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".