Znate li kako je nastala kultna Rachel-frizura? Frizer otkriva kako ju je "updateao" za ponovno okupljanje

Kako su novije generacije počele otkrivati "Prijatelje", Rachelina je frizura sve više utjecala i na njihov odabir frizura pa se njezin utjecaj može pronaći u nekima od najpopularnijih frizura današnjice.
Vidi originalni članak

Obožavatelji legendarne serije "Prijatelji" s nestrpljenjem su čekali sinoćnju posebnu epizodu "Friends: The Reunion" koja nas je sve vratila 17 godina unaprijed, kada je snimljena posljednja scena humoristične serije, a cijela glumačka postava rado se prisjetila trenutaka sa snimanja, koje je trajalo čak 10 godina, od 1994. do 2004. 

U jednom dijelu govori se i o najpopularnijoj frizuri cijelog sitcoma koja je i godinama kasnije inspirirala žene diljem svijeta. Riječ je, naravno, o popularnoj Rachel-frizuri koju je u seriji nosila Jennifer Aniston, a kolorist zadužen za njezinu kosu ispričao je za Byrdie kako je "updateao" glumičinu frizuru za ovo specijalno okupljanje. 

Michael Canale, osobni kolorist Jennifer Aniston i jedan od kreatora The Rachel frizure kaže kako trendovi imaju ciklički karakter od 30 godina pa su frizura, odjeće i make up devedesetih godina prošlog stoljeća apsolutni hit. 

- The Rachel frizura nikad nije otišla u povijest, ona se samo razvijala. Sada predstavlja kultnu frizuru devedesetih, no činjenica je da se kroz godine samo mijenjala i nadopunjavala. Dužina, razdjeljak i boja polako su se mijenjali kroz televizijsku seriju, ali ideja je i danas ostala ista: slojevitost, lagano uvijena kosa i boja meda uvijek su dobra ideja, a bili su i Anistonin zaštitni znak godinama - pojašnjava. 

Kako su novije generacije počele otkrivati "Prijatelje", Rachelina je frizura sve više utjecala i na njihov odabir frizura pa se njezin utjecaj može pronaći u nekima od najpopularnijih frizura današnjice. Kako bi proslavili i obilježili jednu od najprepoznatljivijih frizura, kao i jednu od najkopiranijih frizura u povijesti pop-kulture, Byrdie je razgovarao s Michaelom Canaleom koji je ispričao kako je zapravo sve počelo.

- Zapravo, Chris McMilian, Anistonin stilist za kosu, i ja se nikad nismo upoznali. Pilot-epizoda je bila osmišljena, poslali su mi je, i odmah sam gledao kosu. Ona je bila srednje dužine, neke smeđe nijanse i odmah sam se pitao zašto joj ne bismo dali malo osunčanog efekta. Tako je sve počelo. Tog dana napravili smo dva seta pramenova, a zatim je išla do Chrisa koji ju je ošišao na prepoznatljivu The Rachel frizuru pa se vratila meni, kad smo je upotpunili prepoznatljivim pramenovima koji su uokvirili lice. Upravo su ti pramenovi naglasili njezinu put i oči - pojasnio je kolorist. 

Jennifer se šest mjeseci nije šišala i početna Rachel frizura je narasla, a onda su pomaknuli i razdjeljak, pa smo dobili dužu verziju frizure, s razdjeljkom po strani, a kasnije je kosa bila još duža te se razdjeljak ponovno vratio na sredinu. 

- Za Friends: The Reunion boja pramenova koji uokviruju lice nešto je hladnija, više je boja pijeska, no i dalje ima primjese zlatne - pojasnio je Canale i dodao da ovakvu frizuru postižu feniranjem pa veliki naglasak stavljaju na zaštitu kose i njezino zdravlje. 

Ona je prošetala toliko dobru haljinu da je ostatak kombinacije pao u sasvim drugi plan
Prizor koji ne viđamo često: Kate Middleton pojavila se u tenisicama, znamo gdje ih kupiti
Olja Vori nosi traperice koje bi se malotko odvažio isfurati: 'Volim boje i dobro se osjećam u ovoj kombinaciji'
Brze, sočne i ukusne: Zasladite se ekstra-čokoladnim kockama koje će nestati u trenu

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".