Zimska njega kože lica zahtijeva poseban ritual

Uobičajeni simptomi zimske isušenosti kože su dehidracija, crvenilo, zategnutost, ljuštenje te konstantni osjećaj nelagode.
Vidi originalni članak

Niske temperature zraka i unutarnje grijanje posebna su kombinacija za kožu, mogu dovesti do dubinskog isušivanja svih slojeva, što rezultira crvenilom i osjetljivošću. Iako imamo omiljene kreme koje koristimo čitave godine, ponekad treba uvesti nešto novo i konkretnije, što će koži vratiti sjaj i dati joj podršku da se još jače bori s atmosferilijama.

Često se koža zna 'zbuniti', naročito ako je riječ o čestim promjenama temperature okoline. Naime, kombinacija hladnog i suhog izvana te vrućeg i suhog iznutra već suhoj koži daju 'vrtoglavicu'. Ne sviđa joj se ni vrući tuš, koji bi zapravo trebao biti topli, a ne previsoke temperature da se zapari kupaonica.

Uobičajeni simptomi zimske isušenosti kože su dehidracija, crvenilo, zategnutost, ljuštenje te konstantni osjećaj nelagode.

U tom slučaju, čak i ako imate ustaljenu rutinu kože, dobro je uvesti nešto novo i posebno, što samo vrijedi zimi. Neko su vrijeme guste i hranjive kreme bile na 'lošem glasu', no zapravo se radi o formulama koje čuvaju hidrataciju kože u dubinskim slojevima te joj daju mekoću. I ako se čini da su nekako previše guste i teške, zimski uvjeti poseban su izazov za kožu lica.

Tako hidratizirana koža lica dobit će sjaj, sivkasti tonovi nestat će u roku od nekoliko dana. Dakle, nadogradnja je najbolji savjet, nema potrebe promijeniti svu kozmetiku, već joj samo nešto dodati.

Nadogradnja može biti i u vidu seruma koji ima visoki postotak sastojaka za podršku dubinske vlage u koži, ako niste za gušću kremu. Aloe vera je odlična, baš kao i hijaluronska kiselina, ceramidi, niacinamid... Obratite pažnju i na omega 6 masne kiseline, također blagodat za kožu.

Osjetljive kože znaju reagirati na nešto jače sastojke, stoga s njima treba pažljivo - idealno je birati formule iz iste kolekcije, u tom slučaju riječ je o sinergijskom djelovanju.

Top formule često ćemo pronaći i pod egidom - vitaminske. To znači da koži daju podršku za bolje snalaženje tijekom niskih temperatura, njezin obrambeni sustav je.

FOTO: Arhiva Dive MBR Twentyfour Hours Extreme, Parfumerija Lana, 50ml, 302 € FOTO: Arhiva Dive MBR Vitamin C Power Cure intenzivni tretman za revitalizaciju kože, Parfumerija Lana, 498 € FOTO: Arhiva Dive Environ C-quence serum s visokom koncentracijom vitamina A ,C i E, Poliklinika Meštrović Štefekov, 115 € FOTO: Arhiva Dive Collistar Idro Attiva Fresh Moisturizing Gel Cream, douglas.hr, 50 ml 41,19 € FOTO: Arhiva Dive Benefit Cosmetics Total Moisture Facial Cream, douglas.hr, 40 g 43,19 € FOTO: Arhiva Dive Elizabeth Arden Eight Hour Cream Skin, douglas.hr, 50 ml 31,03 € FOTO: Arhiva Dive Eucerin Atopi Control, ljekarne, 50 ml 15,83 € FOTO: Arhiva Dive Olivenöl intenzivna krema + vitamini A, E, ljekarne, 50 ml 12,93 € FOTO: Arhiva Dive Eucerin Atopi Control, ljekarne, 50 ml 15,83 €

Modna dizajnerica sjajno spaja klasiku i trendove, a u efektnoj kombinaciji zablistala je na špici
Dizajnerske torbice u koje se isplati uložiti jer nikad ne izlaze iz mode, a vrijednost im raste tijekom godina
Sviđaju li vam se ultra mini Ugg čizme? Trendseterice ih obožavaju, a cijena im ide i do 350 eura

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".