Želite napraviti promjenu i potpuno skratiti kosu? Evo kako odabrati frizuru koja će vam najbolje odgovarati

I dok su kratke frizure nedvojbeno zabavne, jednostavne i svestrane, pronalaženje prave frizure za vas može biti teško.
Vidi originalni članak

Šišanje može djelovati pomalo zastrašujuće, pogotovo ako želite dramatičnu promjenu. Naravno, svi mi razmišljamo o tome da u nekom trenutku napravimo promjenu frizure, ali stvarna odluka je druga priča. I dok su kratke frizure nedvojbeno zabavne, jednostavne i svestrane, pronalaženje prave frizure za vas može biti teško. Uostalom, nešto što odgovara prirodnoj teksturi kose i obliku lica vaše omiljene slavne osobe možda neće imati isti učinak na vas.

To ne znači da je za kratku kosu potrebna određena tekstura kose ili oblik lica. Naprotiv, kako prenosi Byrdie, postoji kratka frizura za svakoga. U nastavku vam donosimo šest stilova kratkih frizura i objašnjavamo koja frizura odgovara kojim crtama lica.

Buzz cut
Buzz cut je više klasifikacija nego jedna frizura - postoji nekoliko vrsta buzz cut-ova ovisno o vrsti kose, obliku glave i drugim čimbenicima. Frizura se općenito opisuje kao najkraća moguća dužina oko cijele nečije glave. Odatle, različiti stilovi šišanja zahtijevaju različite raspone zaštitnih postavki na stroju za šišanje, koje pomažu u mjerenju duljine kose koja se šiša. Postoje i različite vrste fade buzz šišanja, kod kojih je kosa malo duža na vrhu i postaje sve kraća na dnu, straga i sa strane kose.

Buzz cut frizure općenito zahtijevaju malo održavanja, iako što kraće želite, to ćete ih češće morati čistiti kako biste zadržali stil. S druge strane, omogućuju vam da se češće igrate različitim bojama kose.

No, ovu frizuru može biti teško izvesti. Najbolje odgovara onima s ravnomjernim dijamantnim, četvrtastim ili ovalnim licima Jednostavno rečeno, ovaj kroj dobro stoji na istim djevojkama koje mogu nositi crvene usne. Važno je imati na umu da ovi krojevi naglašavaju prirodan oblik glave, pa ako ne želite pokazati svoj, to možda nije stil za vas. 

Pixie
Poput buzz cuta , postoje sve vrste pixie frizura. Ali kao opće pravilo, pixie frizure su super kratke na stražnjoj strani i sa strane glave, a duže na vrhu. Ne samo da je lagani kroj opcija koja zahtijeva nevjerojatno malo održavanja, već je i beskrajno svestran. Toliko da se pixie može prilagoditi svakome, bez obzira na tip kose ili oblik lica. Razmislite samo o slavnim osobama koje smo vidjeli kako usvajaju stil tijekom prošle godine.  I dok se kratka frizura svakako čini kao buntovnički izbor, različiti stilovi mogu dati vrlo različite rezultate - od finih i delikatnih do oštrih i punk.

Ljepota pixie je njena prilagodljivost. Sve je u prihvaćanju kose u njenom prirodnom stanju. Želite raditi sa svojim prirodnim uzorkom kose i bilo kakvim zaliscima ili teksturom. Izgled doista može djelovati na svakoga. Pixie kroj posebno je sjajna opcija za starije žene koje žele nešto moderno, ali jednostavno za održavanje. Stil naglašava jagodice, dajući mu ozbiljnu snagu oblikovanja. Pixie krojevi također posebno dobro pristaju osobama s ovalnim, četvrtastim i srcolikim licima.

Kao što smo rekli, pixie šišanje je jednostavna, univerzalno laskava opcija, ali stil zapravo može biti malo složeniji za one s gustom ili kovrčavom kosom. Iako to nije nužno zahtjevno šišanje, one s posebno gustom ili kovrčavom kosom koje se odluče za pixie kosu vjerojatno će trebati češće posjete salonu kako bi održale oblik i duljinu.

Bixie
Dijelom bob, dijelom pixie, to je jednostavan, moderan kroj sa čupavim bobom i mnoštvom slojeva. Bio je posebno popularan sredinom do kraja 90-ih, a nosile su ga slavne osobe poput Gwyneth Paltrow, Halle Barry i Winone Ryder. Bixie frizura ima teksturirane vrhove koji daju efekt 'ovako sam se probudio'. Vrlo je svestran bez kompliciranog održavanja.

Bixie je uistinu univerzalan. Postoji toliko mnogo varijanti ovog kroja da svatko, bez obzira na oblik lica, vrstu kose ili teksturu, može pronaći verziju koja mu odgovara. I šiške izgledaju posebno sjajno s bixie šišanjem, stoga razmislite o tupim stilovima, stilovima sa zavjesama sa strane i zavjesama. Zbog njegove impresivne prilagodljivosti, jedini ljudi koji bi trebali izbjegavati bixie kroj su oni koji ga jednostavno ne žele.

Bob
Bob je kultni, bezvremenski klasik s razlogom: gotovo svatko ga može nositi. Malo je stilova koji su izdržali test vremena kao što je bob – on je praktičan i jednostavan, a njegova svestranost daje moderan dojam stilu unatoč njegovoj dugoj povijesti.

Od slojevitog i isprekidanog do tupog i čistog, bezbrojne varijacije čine bob tako primamljivim. Bob je prilično univerzalan, ali posebno je sjajan stil za one s tanjom kosom. Iako nitko ne mora potpuno izbjegavati bob, vrijedi napomenuti da će onima sa super gustom kosom biti teže zadržati stil na mjestu. 

Lob
Lob, poznat i kao clavicut, duža je verzija tradicionalnog boba. Kosa se proteže do ključne kosti i savršena je za one koji oklijevaju podvrgnuti se velikom šišanju. Iako je stil posebno popularan među milenijalcima poput Chrissy Teigen i Priyanke Chopre, lob je omiljen među generacijama zbog svoje goleme raznolikosti i svestranosti. Može se tvrditi da je čak i univerzalniji od boba, jednostavno zato što eliminira emocionalnu prepreku koja može doći s velikom frizurom.

Uz nekoliko stilskih promjena, lob može odgovarati svakome. Dodajte više slojeva, prilagodite duljinu, dodajte šiške ili se odlučite za tupi rez. Jedini put kad frizura može postati malo nezgodna je s posebno gustom ili tankom kosom, iako trikovi za stiliziranje mogu pomoći oboje. 

Shag
Shag frizure su lagane i ležerno cool. Frizura je poznata po svojim isprekidanim vrhovima, namjernom sužavanju i slojevima te gomili tekstura. Pramenovi doista imaju širok raspon duljina – možete napraviti pramenove na gotovo bilo kojoj duljini kose, od pixie šišanja do ultradugih pramenova. Frizura je posebno vješta u dodavanju i raspodjeli volumena oko lica bez potrebe za velikim održavanjem ili oblikovanjem.

Budući da postoji toliko mnogo različitih načina za stvaranje kose (duga ili kratka, s više ili manje slojeva), frizura odgovara većini tipova i tekstura kose. Posebno je prikladna za one koji žele eksperimentirati sa slojevima i teksturom, pogotovo za one s tanjom kosom.

Rihanna pokazala trudnički trbuščić u odvažnom outfitu za novu kampanju Louisa Vuittona
Supruge naših nogometaša imaju odličan stil: Helena i Izabel preferiraju jednostavnost, Vanja Modrić eleganciju, a Josipa Perišić sjajno nosi jarke boje
Kate Middleton u zelenom kompletu koji podsjeća na onaj koji je princeza Diana nosila za istu prigodu

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".