Želite li voluminoznu kosu, vrijeme je da isprobate tehniku šišanja koja ne dira njezinu duljinu

Riječ je o tzv. unutarnjim slojevima koji kosu oslobađaju težine, a pritom ipak stvaraju volumen
Vidi originalni članak

Slojevi u kosi dvosjekli su mač - mogu izgledati fantastično ili pokvariti frizuru, a čak se i najveći profesionalci ponekad muče kako bi postigli savršenu ravnotežu. No, ove se sezone istaknuo jedan trend za kojeg frizeri kažu da jamči trenutnu teksturu i sjaj, bez rizika da frizura izgleda kao loš mullet, odnosno loša izvedba fudbalerke. 

Riječ je o tzv. "unutarnjim" slojevima koji u kosi stvaraju dinamiku, bez da se pritom mijenja duljina kose. Poznati frizer Sal Salcedo za Glamour pojašnjava da duljina ostaje, a mijenja se dinamika kose. Unutarnji slojevi praktični su jer kosi daju volumen te je oblikuju iznutra prema van. To znači da uklanjaju prekomjernu težinu u kosi, čineći je manje teškom, ali u isto vrijeme iznimno voluminoznom. 

Nova tehnika obrnutog pranja pomaže s masnom kosom te tankoj kosi daje volumen

 

Tradicionalni slojevi u kosi stvaraju volumen, pogotovo na vrhu glave, a unutarnji su slojevi posebni po tome što smanjuju težinu duge kose i dodaju joj teksturu, no na kosi ne stvaraju nikakvu "masu" pa je rezultat kosa uravnoteženog volumena. Prednost unutarnjih slojeva je što kosi pružaju živost i volumen, a da pritom ne diraju duljinu pa je idealna za one koji žele poboljšati izgled kose, no bez drastičnih promjena. Još jedna prednost je i ta što se unutarnji slojevi lako održavaju pa kosu možete sušiti i na zraku pa postići željeni efekt jer će prirodna tekstura doći u prvi plan. 

Frizeri kažu kako su unutarnji slojevi idealni za osobe s gustom kosom - na prvi pogled mogu biti potpuno nevidljivi jer je kosa ite duljine na svim mjestima, no stvaraju dinamiku i dodatnu teksturu. Mogu ih razmotriti i osobe s kratkom kosom jer je kratka kosa gusta, no nema uvijek volumen pa unutarnji slojevi mogu biti praktično rješenje. 

 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".