Želite li da se kosa manje masti i lomi, isprobajte tzv. "čistače" koji dubinski čiste vlasište

Uobičajeni šampon i dalje treba biti rutine, pogotovo perete li kosu svaki ili svaki drugi dan, no jednom tjedno ili jednom mjesečno, odaberite šampon za dubinsko čišćenje.
Vidi originalni članak

Da bi kosa izgledala njegovano i bila voluminozna, i vlasište mora biti zdravo i njegovano. Ako vam se čini da imate idealnu rutinu njege kose, no vlasi i dalje izgledaju suho ili oštećeno, možda je zapravo problem u vlasištu gdje se nakupljaju nečistoće, kao i proizvodi za stiliziranje kose. Tu u igru uskaču tzv. "čistači", odnosno šamponi za čišćenje vlasišta koje možete koristiti jednom tjedno ili jednom mjesečno, ovisno o potrebama kose.

Oni su zaduženi za uklanjanje nečistoća koje se nakupljaju na kosi i na vlasištu, a specifični su po tome što dopiru duboko u korijen i djeluju duž cijele vlasi. Uklanjaju svaku mrvicu prljavštine i ostatak proizvoda za stiliziranje kose. Glamour piše kako imaju sposobnost ukloniti čak i one najtvrdokornije ostatke proizvoda za kosu, poput laka ili šampona za suho pranje, što će teško napraviti "običan" šampon za kosu. 

Frizerka otkrila koliko šampona za kosu se treba koristiti pa šokirala mnoge: 'Samo tako malo?'

 

Uobičajeni šampon i dalje treba biti rutine, pogotovo perete li kosu svaki ili svaki drugi dan. Tu je bitno pronaći šampon koji odgovara tipu i teksturi jer on značajno utječe na zdravlje i izgled kose i vlasišta. Ipak, dobra je ideja u rutinu ponekad uključiti šampon za dubinsko čišćenje kako biste ukloniti proizvode s vlasišta i poboljšali zdravlje kose. Stručnjaci ne preporučuju ovako snažan šampon svaki put kad perete kosu, već s vremena na vrijeme, a redovitim korištenjem, primijetit ćete da se kosa manje lomi, a vlasište se ne masti toliko brzo. 

KIEHL'S Amino Acid blagi šampon za sve tipove kose 500 ml, 256 kn

Kiehl'sov favorit opisan je kao blagi šampon s kokosovim uljem i aminokiselinama koji pomaže u pružanju forme i volumena kosi. Čisti je, omekšava i namijenjen je svim tipovima kose. 

KLORANE Detox Shampoo with Organic Aquatic Mint 200ml, 9 funti

Klorane šampon uklanja nečistoće, a da pritom ne narušava prirodnu ravnotežu vlasišta. Na Cult Beautyju ističu kako je, nakon samo jedne upotrebe, uklonjeno 79% prljavštine, a formula je bogata antioksidansima koji njeguju i osvježavaju vlasište. 

Vichy Dercos Šampon za regulaciju sebuma 200 ml, 123,53 kn

 

Na Apotekos.hr Vichyjev šampon opisan je kao šampon za masnu kosu koji uravnotežuje sebum zahvaljujući ekskluzivnom kompleksu protiv njegovog prekomjernog lučenja. Kažu kako poboljšava zdravlje kose i usporava njezino mašćenje. 

 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".