Zelena kava novi je trend u njezi kože, evo i zašto

Zelena, nepržena kava donosi brojne blagodati pa ne čudi da je trend korištenja ove biljke brzo osvojio svijet
Vidi originalni članak

Osim što nas jutarnja kava kao napitak razbuđuje i pobuđuje, već je duže vremena i hvaljen sastojak preparata za njegu kože. Zelena, nepržena kava donosi brojne blagodati pa ne čudi da je trend korištenja ove biljke brzo osvojio svijet.

Ulje zelene kave usporava starenje kože

U sirovoj, neprženoj kavi krije se pravo bogatstvo aktivnih sastojaka, prije svega esencijalnih masnih kiselina. Istraživanja su pokazala da hladno prešano ulje, dobiveno iz zrnaca zelene kave, učinkovito ublažava bore, vlaži kožu i budi mladolik izgled.

Popularno zbog iznimne učinkovitosti

Koža pamti svako sunčanje, neprospavanu noć i stres. Znamo da se posljedice, uz pomoć zdravih navika i pravilne njege, donekle mogu ublažiti. Znamo i da obećanja o djelotvornosti proizvoda često vrlo brzo ishlape, a na koži ostave samo kratkotrajan učinak. To definitivno nije slučaj s uljem zelene kave, što je razlog njegove ogromne popularnosti u svijetu preparativne kozmetike!

Riješava dehidraciju, poboljšava teksturu i tonus…

Prije svega, ulje zelene kave trenutno hrani i vlaži sve slojeve kože, zaglađuje površinu i pruža joj zdravi sjaj. Aktivne tvari „marljivo“ popravljaju strukturu i teksturu kože, potiču nastanak novih stanica, dok istovremeno učinkovito štite postojeće od vanjskih utjecaja, onečišćenja i stresa. Ulje zelene kave dokazano potiče sintezu kolagena i elastina. Dugoročno jača mrežu tkiva koja kožu „drži“ napetom i elastičnom. Ujedno povećava broj tzv. akvaporinskih kanala koji su zaslužni za zadržavanje vlažnosti. Time učinkovito poboljšava prokrvljenost i vlažnost, zbog čega vaša koža poprima zdravu boju i mladolik izgled.

Pronađite ga u novoj liniji domaće kozmetike!

Složit ćete se, bila bi šteta da potencijali hladno prešanog ulja zelene kave ostanu neiskorišteni. Zato su stručnjaci iz kozmetičke kuće Olival, na čelu s magistrom Vlastom Pojatinom nedavno predstavili inovativnu liniju za njegu lica, temeljenu upravo na ovom hranjivom ulju. Kako bi dodatno pojačali djelovanje, liniju su obogatili prirodnim uljima jojobe i makadamije. Njihova je uloga da aktivne tvari „zaključaju“ duboko u kožu, a ujedno je čine glatkom i sjajnom.

Isprobajte inovativnu rutinu njege

Četiri proizvoda u novoj liniji zaokružuju potpunu njegu lica, dermatološki su ispitani i prikladni za sve tipove kože. Za čišćenje lica u Olivalu su osmislili Micelarnu otopinu s ekstraktom zelene kave, dok su njegu kože lica podijelili prema tipu i stanju, odnosno dobu dana. Laganu kremu protiv bora tako možete koristiti za dnevnu njegu ili kao podlogu za šminku, dok je Hranjiva krema protiv bora idealan odabir uvečer, naročito kod zahtjevnije kože. Serum protiv bora za područje oko očiju i usana dolazi s najvećom koncentracijom ulja, a namijenjen je ublažavanju finih linija i bora.

Više o Olival kozmetici možete doznati na njihovom Facebooku i Instagramu. Svi proizvodi dostupni su u web trgovini na www.olival.hr

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".