Zdravija i jača kosa moguća je ako dodate jedan prirodan sastojak rutini njege

Ružmarin je biljka podrijetlom iz mediteranske regije za koju se izvješćuje da ima važna antioksidativna i antimikrobna svojstva. Spojevi koji se nalaze u ružmarinu također su proučavani zbog svojih zdravstvenih učinaka.
Vidi originalni članak

Biljni čajevi imaju širok raspon svojstava. Postoje čajevi namijenjeni liječenju raznih problema, od nesanice do probavnih smetnji. Utvrđeno je da čaj od ružmarina ima obećavajuće učinke na anksioznost i depresiju, uz antioksidativna svojstva. No može li vam čaj od ružmarina također pomoći za rast kose?

Čaj od ružmarina postaje sve popularniji na društvenim mrežama zbog sposobnosti da pomaže u promicanju rasta kose. Kako bi saznali istinu, portal Byride obratio se dvojici stručnjaka za kosu: certificiranom dermatologu Joshui Zeichneru, doktoru medicine, i trihologinji Gretchen Friese. 

Nokti vam pucaju, listaju se ili ne mogu izrasti? Možda nesvjesno radite neku od ovih pogrešaka:

 

Kuhan od lišća biljke ružmarina, čaj od ružmarina dio je tradicionalne tuniske kuhinje i koristi se u narodnoj medicini za liječenje raznih bolesti. Bilo da se pije ili se nanosi izravno na vlasište, neki kažu da sprječava lomljenje i gubitak, dok drugi kažu da potiče novi rast. 

Ružmarin je biljka podrijetlom iz mediteranske regije za koju se izvješćuje da ima važna antioksidativna i antimikrobna svojstva. Spojevi koji se nalaze u ružmarinu također su proučavani zbog svojih zdravstvenih učinaka.

Čaj od ružmarina stekao je popularnost zbog svoje sposobnosti da bude biljna alternativa minoksidilu, konvencionalnom lijeku koji se nalazi u mnogim tretmanima protiv gubitka kose i vodeći sastojak u tretmanima protiv gubitka kose. Utvrđeno je da čaj od ružmarina sadrži mnoga ista antioksidativna i antimikrobna svojstva kao ulje ružmarina, potencijalno nudeći neke od istih prednosti.

Čaj od ružmarina sadrži ursolnu kiselinu koja pomaže povećati cirkulaciju u vlasištu, a ispijanje čaja od ružmarina može pomoći u povećanju cirkulacije krvi, što pomaže u isporuci potrebnih hranjivih tvari u kosu. Također, pojačana cirkulacija u vlasištu može spriječiti gubitak kose i pomoći u ponovnom rastu kose te može učiniti kosu sjajnom i svilenkastom.

Visoke razine dihidrotestosterona (DHT) povezuju se sa stanjivanjem kose, zbog čega je postao meta lijekova za ponovni rast kose. Mehanizam po kojem ekstrakt ružmarina djeluje je nejasan. Međutim, sugerirano je da djeluje kao antioksidans i protuupalno. Ekstrakt ružmarina također može djelovati kao antiandrogen, blokirajući DHT da se veže za njegov receptor.

Najzanimljiviji modni trenuci sa 65. dodjele Grammyja: Glamura nije nedostajalo!

FOTO: Newscom/Pixsell Lizzo u Dolce & Gabbana FOTO: Newscom/Pixsell Doja Cat u Versace FOTO: Newscom/Pixsell Trevor Noah u Gucci FOTO: Newscom/Pixsell Harry Styles u Egonlab FOTO: Newscom/Pixsell Lourdes Leon u Area FOTO: Newscom/Pixsell Viola Davis u Naeem Khan FOTO: Newscom/Pixsell Amanda Gorman u Pradi FOTO: Newscom/Pixsell Nile Rodgers u Dioru and Chanelu FOTO: Newscom/Pixsell Anitta u vintage Versace haljini

Matija Vuica istaknula se odabirom efektne jakne i torbe: 'Današnji dan je tražio malo boje, nonšalancije i jedan dobar osmijeh'
Njezin stajliš kaput nije mogao proći nezamijećeno: Nasmiješena dama oduševila nas je besprijekornom kombinacijom
Na licu vam često izbijaju prištići? Dermatolozi otkrivaju koji su glavni razlozi

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".