Zaželjeli ste se promjene, a ne znate što s kosom? Omiljene frizerke imaju par prijedloga za ljeto, poslušajte njihove savjete!

Iz salona Evelin, Sophie i Vikler i ruž savjetuju što s kosom ovog ljeta - prijedloga je mnogo pa će svatko pronaći idealnu frizuru za sebe!
Vidi originalni članak

S novom sezonom u mnogima se javi i želja za promjenom frizure... Novi rez ili možda pramenovi - izbora je mnogo, no što odabrati ovog ljeta? Odgovore smo potražili kod omiljenih zagrebačkih frizerki - Evelin Benković iz salona Evelin, Sanje Penave iz salona Sophie i Arijane Barić iz walk in salona Vikler i ruž. 

Prije odgovora na pitanje o trendovima, Evelin Benković imperativ stavlja na njegu kose. Što se tiče boja, nose se one jednolične i monokromatske, a kod pramenova je popularna free hand tehnika. 

– Nema više "štrikanja" kose, radi se conturing oko lica. Ako se rade konture, onda su pramenovi jako svijetli. Meni se taj kontrast sviđa jer volim kako pramenovi uokvire lice i daju mu svježinu. Nose se topli, zlatni tonovi, a hladni su out. Svijetle boje su popularne, izgledaju jako svježe. Kad kažemo da su tople boje in, one ne moraju biti žute, nego to mogu biti zlatni i bež tonovi – pojašnjava Benković. 

Uz kovrčavu kosu, u trendu je feniranje s volumenom, šiške, kao i zavodnički izgled. Ultra-popularna je i kratka kosa, kaže Benković, i dodaje da svi traže kratku basic frizuru, što ističe da joj je jako drago.

– Bob više ne bih stavljala u fokus. Prema mom mišljenju, hit su duga kosa, šiške, kovrčava kosa, slojevito dugo šišanje koje se nosilo devedesetih, odnosno grivasti izgled kose. Ono što me iznenadilo su umetci koji su postali jako traženi u salonu. Bili su trend prije 10-15 godina kad su svi tražili trajne ekstenzije, ali sad je dostupno više varijanti poput klipsi i umjetnih repova. To je jako nosivo, uopće ne mora biti riječ o ekstremnim dužinama, već ekstenzije mogu dati na punoći kose i volumenu. Čak i ja, koja sam bila protiv ekstenzija i umetaka, mogu reći da, ako su dobre i kvalitetne, mogu izgledati odlično. To je jedan ekstrem koji se u salonu pojavio kao trend, ali evo, zašto ne za izlazak ili posebnu prigodu – govori vlasnica salona Evelin. 

– Osobno mi je bitno da svaka klijentica ima osvježene vrhove i adekvatnu njegu kod kuće te, naravno, ljetnu liniju za zaštitu kose od klora, UV zraka. To je način da kosa nakon ljeta ostane što zdravija – govori Sanja Penava, vlasnica salona Sophie u Teslinoj ulici u centru Zagreba. 

Penava ne preporučuje kompletnu promjenu boje u ljetnom periodu kada je kosa izložena suncu. Umjesto toga, savjetuje pramenove ili bojanje izrasta. 

– Ovo ljeto obilježit će frizura dignuta kopčom na vrhu glave i puštenim pramenovima oko lica. Ljeti su i pletenice jako praktične i in, a ako ubacite još koju kopčicu ili maramu, dobit ćete wow-efekt – govori.

Ipak, prije nego na frizuru, naglasak ljeti treba staviti na zaštitu kose. Obvezna su zaštitna ulja ili kreme prije odlaska na plažu ili bazen. Penava dodaje:

– Uz to, bitni su šešir ili marama boravite li na direktnom suncu. Na kraju svakog dana bitno je oprati kosu od svega što se u njoj našlo kroz dan te staviti masku koja će joj pružiti hidrataciju. 

Arijana Barić iz Viklera i ruža kaže kako su naglasak stavili na sjenčane pramenove french kiss koji su pozicionirani skroz uz rub lica i vrat.

– To područje nije slučajno odabrano, upravo tu želite privući fokus. Ovom tehnikom stvara se snažan efekt prošarane kose koja djeluje atraktivno, a tajna je u nanošenju boje na tanke pramenove. Nijansu birajte iz palete saharskih tonova jer su to boje ljeta – preporučuje Barić i dodaje da su pramenovi uvijek najbolja opcija za ovu sezonu jer će osvježiti look i stvoriti efekt voluminoznije kose, a pritom produžiti period bez potrebe odlaska frizeru.

Kad su u pitanju frizure za svaki dan, vlasnica "Viklera i ruža" ima nekoliko super prijedloga:

– Naše klijentice najviše traže opuštene valove, ali i stilizirane pletenice. Trenutno su ponovno in dignute frizure koje možete ukrasiti maramom. Ljeti je sve dopušteno!

Međutim, ono na što ljeti treba staviti naglasak je njega.

– Preporuka je otići u frizerski salon na profesionalni tretman dubinske hidratizacije vlasi i stvaranje zaštitnog sloja koji će štititi kosu od vanjskih faktora. Bilo bi dobro nositi pokrivala za glavu kako bi boja ostala željene nijanse – savjetuje Barić. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".