Zašto biste trebali koristiti kokosovo ulje?

Kokosovo ulje sve se češće spominje u službi ljepote. Donosimo Vam samo neke od nevolja koje možete riješiti upravo kokosovim uljem!
Vidi originalni članak

Maska za kosu

Na sobnoj temperaturi kokosovo ulje je u krutom stanju te izgledom neodoljivo podsjeća na - maslac. No na dodir ono se topi i postaje jednake teksture.Za vrijeme tuširanja ulje će se sigurno otopiti i samo od sebe pa će njegovo korištenje biti još lakše. Nanesite kokosovo ulje na mokru kosu i zavežite ju u rep i ostavite da djeluje barem 30 minuta. 

Ulje za tijelo

Kokosovo ulje odlična je prirodna zamjena za uobičajena ulja za njegu i hidratizaciju tijela. Kako bi ono imalo puni učinak najbolje je namazati se njime nakon izlaska iz tuša jer će vaša još vruća koža dulje ostati hidratizirana. Nesmijemo zaboraviti, tropski miris kokosovog ulja dodatni je plus. Mirisati će te cijeloga dana. Kokosovo ulje možete pomješati sa smeđim šećerom pa stvoriti jednostavni i 100% prirodni piling za tijelo će biti odličan za otklanjanje mrtvih stanica kože a ujedno će i hidratizirati kožu.

Balzam za usne

Kao što smo već spomenuli kokosovo ulje izrazito je hidratantno. Malo kokosovog ulja prije spavanja riješiti će problem ispucanih usana gotovo preko noći!

Krema za zanoktice

Ne samo da će vaše ruke i zanoktice biti hidratizirane već je kokosovo ulje izvrstan izbor za jačanje noktiju.

Sredstvo za skidanje šminke

Umasirate li kokosovo ulje u kožu primjetit ćete kako će se šminka početi topiti. Nakon toga dovoljno je ukloniti ostatke šminke i ulja toplom vodom.

Umjesto kreme za brijanje

Kako bi spriječili porezotine kod brijanja nanesite kokosovo ulje onako kako bi inače koristili kremu za brijanje. Ne samo da se radi o prirodnom izboru koji neće iritirati vašu kožu nego će ona biti hidratizirana glatka i sjajna.

Highliter

Zvuči nevjerojatno ali kokosovo ulje odličan je za korištenje umjesto highlitera. Otopite ga između prstiju i na nesite na područja gdje inače koristite highliter. Koža će izgledati zdravo, odmorno, ali ne masno. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".