Zašto je skidanje šminke prije spavanja obavezna beauty rutina

Možda je vrijeme da malo razmislimo prije nego odlučimo zaspati sa šminkom
Vidi originalni članak

Milijun smo se puta našle u situaciji da smo navečer toliko umorne da jednostavno nemamo snage skidati šminku. No, koliko god iscrpljene bile i koliku god nam to gnjavažu predstavljalo, skidanje šminke prije spavanja ne smijemo zaobilaziti. Iako je velike regenerativne moći, koža pamti

Primer, puder, rumenilo, highlighter, sjenilo, tuš, maskara, olovka za obrve, ruž na usne... danas su osnovna oprema svakodnevnog makeupa. Ako tomu dodamo prljavštinu i nečistoću iz zraka koja se taloži na sloj pudera, onda stvarno na kraju dana imamo svojevrsnu masku. Premda smo zaljubljenici u maske za lice, ova ima kontraefekt i zaista je važno da je uklonimo prije spavanja! 

U suprotnom, nataložene nečistoće začepljuju pore te onemogućuju koži disanje, čime se sprječava djelovanje kolagena i elastina koji su ključni za mladoliki izgled kože. 

Neskidanjem šminke koža postaje podložnija aknama i prištićima, a ako svoj nemar nastavite i iduću večer, i večer iza te, možete dobiti bolesti kože kao što su rosacea ili ekcem.

Iako nam se skidanje pudera i rumenila čini najbitnijim, jednako je važno skinuti i šminku s očiju. Ostavljanje šljokičastih sjenila, maskare i tuša na očima preko noći garantira ječmenac, crvenilo i infekcije

Čini nam se da se o usnama najmanje vodi računa. Zapravo, podrazumijeva nam se da se ruž tijekom dana već skinuo. No, ruževi imaju različite formule i često su isušujući, pa ako ga ne skinete detaljno i ostavite na usnama za vrijeme noći, vaše usne će brže ostarjeti, naborati se te izgledati jako suho i ispucano.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".