Zašto je hidratantna krema važan dio skincare rutine? Omekšava kožu, zadržava vlagu...

Postoji nekoliko različitih vrsta hidratantnih krema na tržištu, a odabir prave vrste ovisi o vašem tipu kože i osobnim potrebama.
Vidi originalni članak

Svaka osoba želi imati lijepu i zdravu kožu, ali to nije uvijek lako postići. Nekoliko čimbenika može utjecati na zdravlje kože, poput prehrane, izloženosti suncu i stresnih situacija. No, postoji jedan ključni dio vaše skin care rutine koji može značajno pomoći u održavanju vaše kože zdravom i sjajnom - hidratantna krema.

Hidratantna krema je proizvod koji pomaže u održavanju razine vlage u koži. To je važno jer koža se sastoji od vode i drugih tvari koje pomažu u održavanju njezine mekoće i glatkoće. Kada koža izgubi vlagu, može postati suha, ispucana i osjetljiva na oštećenja. Ovo stanje može dovesti do različitih problema s kožom, poput prijevremenog starenja, iritacija i akni.

Zbog toga hidratantna krema igra ključnu ulogu u vašoj skin care rutini. Nakon što ste očistili lice, važno je nanijeti hidratantnu kremu kako bi zadržali vlagu u koži i održali je zdravom. Također može pomoći u sprečavanju gubitka vlage iz kože, tako da koža ostaje meka, elastična i glatka.

Postoji nekoliko različitih vrsta hidratantnih krema na tržištu, a odabir prave vrste ovisi o vašem tipu kože i osobnim potrebama. Ako imate suhu kožu, trebat ćete hidratantnu kremu koja sadrži sastojke poput glicerina, ureje ili hijaluronske kiseline kako bi koža bila optimalno hidratizirana. Ako imate masnu kožu, trebat ćete laganu hidratantnu kremu koja neće začepiti pore i stvoriti nove akne.

Bez obzira na vaš tip kože, hidratantna krema je važan dio vaše skin care rutine. Redovito nanošenje hidratantne kreme može pomoći u održavanju vaše kože zdravom, sjajnom i otpornom na starenje. Ako još niste uključili hidratantnu kremu u svoju svakodnevnu rutinu, sada je pravo vrijeme da počnete! Vaša koža će vam zahvaliti.

S klasikom nema greške: U svevremenskim komadima, potvrdila je da elegancija nikad nije izgledala bolje!
Simpatične studentice u cool outfitima: 'Kad izlazimo zajedno, pitamo jedna drugu što će odjenuti'
Tko je za slane muffine? Donosimo recept za savršen nedjeljni doručak - tražit će se komad više!

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".