Zara nudi pristupačnije varijante mirisa koji neodoljivo podsjećaju na legendarne parfeme

Mirisom su vrlo slični popularnim parfemima, a takvi se proizvodi nazivaju "dupes". Izdvojili smo neke najpopularnije
Vidi originalni članak

Složit ćemo se, nema do omiljenog dizajnerskog parfema, pogotovo kad je u pitanju neka posebna prigoda. Međutim, u posljednje vrijeme viđamo sve više tzv. dupe proizvoda kojima je teško odoljeti. I dok u preparativnoj i dekorativnoj kozmetici često možemo naići na dupe skupljeg proizvoda, u mirisnom je svijetu to ipak malo teže. 

Zbog slojeva mirisa i nota koji su dio parfemskih formula, nije uvijek jednostavno pronaći pristupačniju verziju skupog parfema. Naravno, takva varijanta nikad neće biti zamjena za pravi, no dobra je alternativa za svaki dan. Tu je uskočio TikTok koji je otkrio da Zarini parfemi miriše vrlo slično nekim dizajnerskima. Mnogo dupe varijanti možete pronaći iza hashtaga #zaraperfumes, a mi smo izdvojili high street varijante tri legendarna mirisa - Chanel Chance Eau Tendre, Dior Hypnotic Poison i YSL Black Opium.

Cijene Zarinih parfema kreću se između 60-ak i 200 kuna, ovisno o mililitraži i vrsti mirisa, a u nastavku donosimo pristupačnije verzije omiljenih parfema. 

Zara Applejuice

Zarin Applejuice parfem mnogi uspoređuju sa Chanelovim Chane Eau Tendre. Cijena 100 ml mirisa je 61,06 kn, a opisuju ga kao cvjetno-voćni parfem, živahnog i zamamnog mirisa. Sadrži svjetlucave note jabuke, naranče i ružičastog grejpa koje odišu svježim i energičnim mirisima. Srednje note zaslužne su za senzualnost i ženstvenost prirodnim cvjetnim buketom koji se sastoji od jasmina, ruže, božura i ljubičice. Parfem sadrži i drvenasto-mošusnu aromu zahvaljujući cedru i sandalovini. Te note donose moderan karakter mirisu, stvarajući zamamnu parfemsku kombinaciju. 

Zara Femme

Pristupačniju varijantu Diorovog Hypnotic Poisona mnogi su pronašli u veseloj bočici Zarinog mirisa Femme. Donosi note plumerije i božura s daškom bergamota. Glavne note, između ostalog, čine orhideja i heliotrop koji se spajaju s opojnom kremastom vanilijom i zrnima tonke. Donje su note opisane kao baršunaste, a sastoje se od bijelog mošusa. 100 ml mirisa košta 61,06 kn.

Zara Gardenia

Volite li kultni YSL-ov Black Opium, u Zarinoj Gardeniji možete pronaći vrlo slične note. Cijena 100 ml mirisa je 99,89 kn, a ova parfemska voda donosi note gardenije koje daju zamamnost narančinom cvijetu i notama kave. Parfem sadrži i voćne note breskve i maline. 

 

Pravi proljetni stajling: Efektno, elegantno i totalno drugačije od klasičnih poslovnih kombinacija

Salonke zamijenila tenisicama: Ne vidimo je često u ležernoj obući, no Jadranka Sloković nosi je sa stilom!

Špicom je prošetala u "pidžami" i zaslužila čistu modnu peticu: 'Pratim trendove i hrabra sam ih sve isprobati'

Torba kakvu nosi modno osviještena studentica mnogi imaju na listi želja: 'Pratim trendove i ne bih nosila glomazne tenisice'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".