Zaboravite na prekomjeran sjaj ljeti: U torbu ubacite puder u kamenu, beauty pomagač koji matira i zaglađuje kožu

Možete ga koristiti u kombinaciji s toniranom kremom ili samo s korektorom, no ključno je licu osigurati dovoljnu količinu hidratacije kako ga puder u kamenu ne bi isušio.
Vidi originalni članak

Bliži nam se i službeni početak ljeta, a u toplim danima uvijek težimo što jednostavnijem make upu koji na licu neće stvoriti dojam "maske" te se neće topiti. Hidratantna krema i SPF zaštita neizostavan su korak u beauty rutini, a zatim slijedi jednostavna šminka kojoj su najčešće baza lagane, tonirane kreme ili korektori za prekrivanje sitnih nedostataka.

Ono što stvara problem u ljetnoj rutini je prekomjeran sjaj lica zbog znojenja i nakupljanja sebuma. Iako je to sasvim normalna i prirodna reakcija kože, mnogi ga pokušaju ublažiti laganim puderima u kamenu koji matiraju kožu i smanjuju prekomjeran sjaj. Kako piše Allure zahvaljujući svojoj sposobnosti da "usisavaju" višak vlage s lica i zaglađuju ten, super su izbor za masnu kožu, a mogu je koristiti i oni s kožom sklonom aknama. Super su saveznik kad ste cijeli dan u pokretu jer u trenu mogu "poništiti" sjaj koji se najčešće javi u popodnevnim satima pa ih je dobro uvijek imati pri ruci.

Lana Biželj: "Trebalo mi je deset godina da prihvatim svoje keloide. Danas sam bolje no ikad"

 

Puderi u kamenu imaju jedan poseban sastojak, dimetikon, koji na licu stvara baršunast osjećaj zaglađenosti, daje koži efekt filtera. Za prirodan izgled dovoljan je tek jedan sloj, a ključno je da se puder lagano utapka u kožu kako bi matirao lice. Možete ga koristiti u kombinaciji s toniranom kremom ili samo s korektorom, no ključno je licu osigurati dovoljnu količinu hidratacije kako ga puder u kamenu ne bi isušio. U galeriji smo izdvojili nekoliko pudera na koje vrijedi obratiti pozornost, a imaju moć matiranja i zaglađivanja lica.

bareMinerals Original Loose Mineral Foundation SPF15, Feel Unique 33 eura Dior Backstage Face & Body Powder-No-Powder 57,14 eura e.l.f. Cosmetics Camo Powder Foundation, Beauty Bay 14 eura Fenty Beauty Pro Filt'r Soft Matte Powder Foundation 49 eura Laura Mercier Smooth Finish Foundation Powder, Cult Beauty 40 eura L'Oréal Paris Infallible Fresh Wear 24H Powder Foundation 16,40 eura MAC Studio Fix Powder Plus Foundation 27,25 eura Urban Decay Stay Naked The Fix Pressed Powder Foundation 37 eura

Klasika s pomakom Sanje Musić Milanović: Odabrala odijelo u efektnoj crvenoj za jednu od prigoda u Madridu

Njezin je stil pravo osvježenje na špici: 'Volim dati šivati stvari, ovu haljinu mi je sašila moja krojačica'

Kombinezon, sandale, torba... Ne znamo što je bolje u izdanju koje na špici ne prolazi nezamijećeno

Ne viđa se često ovako cool kombinacija: 'Udobnost mi je prioritet, a volim miješati stilove, ležerno uz nešto elegantno'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".