Za volumen i dubinu u kosi: Isprobajte pramenove za koje kažu da bi mogli nadmašiti i balayage

Bitno je pronaći one nijanse koji će kosi pružiti volumen, a koloristi kao temeljnu nijansu savjetuju neku iz palete smeđe boje.
Vidi originalni članak

Jedan od velikih trendova u kosi ove jeseni je tehnika bojanja kose zvana "tigrovo oko". Stilisti i kolorosti za Byrdie kažu kako bi ova tehnika bojanja kose mogla nadmašiti i balayage koji dominira posljednjih nekoliko godina. Ova je tehnika bojanja kose ime dobila po kamenu tigrovo oko, inače poznatom po raskošnim nijansama smeđe i zlatne, a upravo je takvim tonovima prošarana i kosa u novoj sezoni. 

Ako se odlučite za ovu tehniku, prije bojanja trebate porazgovarati s frizerom kako biste zajedno odabrali idealnu nijansu, ovisno o podtonu kože. Bitno je pronaći one nijanse koji će kosi pružiti volumen, a koloristi kao temeljnu nijansu savjetuju neku iz palete smeđe boje. Tehnika bojanja tigrovo oko postiže se miješanjem dubokih, toplih nijansi karamele, smeđe i zlatne boje, na način da je korijen kose tamniji, a prema vrhovima boja postaje sve svjetlija. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kad je u pitanju održavanje, ovakva tehnika nije najjednostavnija, no nije ni najteže, već je "zlatna sredina". Dobro je što se tehnika uglavnom odnosi na dužinu kose, a ne na sam korijen, pa nema brige o izrastu. Stručnjaci dodaju da je najbolji odabir za brinete koje žele promjenu, kao i za one koji žele kombinaciju hladnih i toplih nijansi u kosi. 

Kod ove tehnike specifično je kombiniranje pramenova i balayagea, a koloristi smatraju kako je ovdje riječ o nečem većem od prolaznog trenda jer je riječ o tehnici koja se prilagođava prirodnoj boji kose, s naglaskom na pramenove koji su mješavina brončanih i zlatnih, tamnijih i svijetlih nijansi. Stvara se i odsjaj u kosi koji daje višedimenzionalni izgled te dodaje kontrast i dubinu, naglašavajući slojeve u kosi. 

Za Jennifer Lopez kažu kako je jedna od prvih koja je isfurala ovu tehniku bojanja kose. Njezini pramenovi započinju na "kruni" glave, a pjevačica i glumica bira klasične pramenove koji nikad ne izlaze iz mode. Ovakvi tonovi u kosi odlično izgledaju na različitim teksturama i frizurama, no stilisti smatraju da ipak najbolje izgleda na fen-frizuri jer onda do izražaja dolazi bogatstvo nijansi u kosi te razlika između osnovne boje i pramenova. 

 

Maja Tedeschi, jedna od najbolje odjevenih Hrvatica, odlično nosi najtraženije čizme sezone

Ekonomistica izvrsnog smisla za modu: 'Gotovo uopće ne nosim nakit, a najčešće biram tenisice, hlače i neki dugački kaput'

Dobar je stil nasljedan: Studentica arhitekture i konzultantica nisu mogle proći nezamijećeno u centru grada

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".