Za tehniku "tigrovo oko" kažu da bi mogla biti popularnija i od balayagea: Kosi daje volumen i dubinu

Bitno je pronaći one nijanse koji će kosi pružiti volumen, a koloristi kao temeljnu nijansu savjetuju neku iz palete smeđe boje.
Vidi originalni članak

Jedan od velikih trendova u kosi za ovu jesen mogla bi biti tehnika bojanja kose zvana "tigrovo oko". Stilisti i kolorosti za Byrdie kažu kako bi ova tehnika bojanja kose mogla nadmašiti i balayage koji dominira posljednjih nekoliko godina. Ova je tehnika bojanja kose ime dobila po kamenu tigrovo oko, inače poznatom po raskošnim nijansama smeđe i zlatne, a upravo je takvim tonovima prošarana i kosa u novoj sezoni. 

Ako se odlučite za ovu tehniku, prije bojanja trebate porazgovarati s frizerom kako biste zajedno odabrali idealnu nijansu, ovisno o podtonu kože. Bitno je pronaći one nijanse koji će kosi pružiti volumen, a koloristi kao temeljnu nijansu savjetuju neku iz palete smeđe boje. Tehnika bojanja tigrovo oko postiže se miješanjem dubokih, toplih nijansi karamele, smeđe i zlatne boje, na način da je korijen kose tamniji, a prema vrhovima boja postaje sve svjetlija. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kad je u pitanju održavanje, ovakva tehnika nije najjednostavnija, no nije ni najteže, već je "zlatna sredina". Dobro je što se tehnika uglavnom odnosi na dužinu kose, a ne na sam korijen, pa nema brige o izrastu. Stručnjaci dodaju da je najbolji odabir za brinete koje žele promjenu, kao i za one koji žele kombinaciju hladnih i toplih nijansi u kosi. 

Kod ove tehnike specifično je kombiniranje pramenova i balayagea, a koloristi smatraju kako je ovdje riječ o nečem većem od prolaznog trenda jer je riječ o tehnici koja se prilagođava prirodnoj boji kose, s naglaskom na pramenove koji su mješavina brončanih i zlatnih, tamnijih i svijetlih nijansi. Stvara se i odsjaj u kosi koji daje višedimenzionalni izgled te dodaje kontrast i dubinu, naglašavajući slojeve u kosi. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za Jennifer Lopez kažu kako je jedna od prvih koja je isfurala ovu tehniku bojanja kose. Njezini pramenovi započinju na "kruni" glave, a pjevačica i glumica bira klasične pramenove koji nikad ne izlaze iz mode. Ovakvi tonovi u kosi odlično izgledaju na različitim teksturama i frizurama, no stilisti smatraju da ipak najbolje izgleda na fen-frizuri jer onda do izražaja dolazi bogatstvo nijansi u kosi te razlika između osnovne boje i pramenova. 

 

Odvjetnica u super stajlingu za svaki dan: 'Idem na neformalan sastanak pa si mogu priuštiti poderane traperice'

Prekrasna mlada brineta nosi dizajnersku torbu kojoj Zagrepčanke ne mogu odoljeti

Vlasnica zagrebačkog salona preporučuje 10 najtrendi nijansi lakova za ovu jesen

Jeste li već isprobali Zarine parfeme koji su "dupe" dizajnerskih mirisa, no mnogo pristupačniji?

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".