Za sve koji se dvoume oko šiški: Isprobajte trend za kojeg frizeri kažu da laska svakom obliku lica

Ako još niste sigurni jesu li ovakve šiške pravi izbor za vas, donosimo još jednu prednost - svestrane su pa funkcioniraju na različitim duljinama kose, i na kratkoj i na dugoj, kao i na različitim teksturama
Vidi originalni članak

Prošlu godinu i početak ove obilježile su zavjesa-šiške, jedan od najvećih trendova za kojeg su se mnogi odlučili jer su nam takve šiške omogućile da ih konačno isprobamo, bez drastične promjene frizure ili novog imidža kojeg je kod kuće teško održavati. No, ako ste još uvijek u strahu hoće li vam šiške uopće pristajati, frizeri imaju još jedno beauty rješenje.

Tu u igru dolaze tzv. bottleneck šiške, također inspirirane sedamdesetim godinama prošlog stoljeća, a opisuju ih kao super-laskave šiške koje uokviruju lice a tehnika šišanja može se prilagoditi gotovo svakom obliku lica. Bottleneck šiške najjednostavnije i najtočnije je opisati kao šiške koje su tanke i kraće u sredini, kako idu prema očima, tako su sve dulje, a najduži pramenovi prate liniju jagodične kosti. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli TOM SMITH (@tomsmithhd)

I dok zavjesa-šiške lagano padaju s lica, bottleneck šiške nose se malo drugačije, odnosno po sredini su kratke pa taj dio pada ravno. Međutim, bez obzira na to, stilisti uvjeravaju kako ovakve šiške nisu teške za održavanje jer su "isprekidane" i imaju teksturu. Dakle, što su razbarušenije i čupavije, to izgledaju bolje. Frizeri za InStyle čak potiču takav razbarušeni stil, čak i ako vam tekstura koje nije takva. Preporučuju stiliziranje s kojim kosa neće izgledati uglađeno, već ostavljati pomalo messy dojam. 

Osim što se jednostavno stiliziraju, još jedna prednost ovakvih šiški je ta što pristaju svima. Dakle, ako niste željeli isprobati šiške iz straha kako će vam pristajati, odvažite se za bottleneck šiške jer je njihova prednost u tome što se prilagođavaju svakom obliku lica. 

- Mnogim ljudima ne odgovaraju klasične šiške, ali većina može nositi ovakvu varijantu jer dodaju mekoću licu. Možete prilagoditi njihovu duljinu, ovisno o tome kako želite da vam jagodice izgledaju, kao i želite li suziti ili proširiti lice te staviti fokus na oči i usne - pojašnjava jedan londonski stilist za InStyle. 

Ako još niste sigurni jesu li ovakve šiške pravi izbor za vas, donosimo još jednu prednost - svestrane su pa funkcioniraju na različitim duljinama kose, i na kratkoj i na dugoj. Pristaju i različitim teksturama pa će jednako dobro izgledati na sasvim ravnoj kosi, kao i na valovima ili kovrčama.

Stilisti pojašnjavaju:

- Asimetričan oblik daje mnogo više mogućnosti kad je u pitanju stiliziranje kose pa ih možete nositi u slojevitim frizurama, s mekanim valovima, sa shag rezom ili s podignutom kosom - govore stilisti. Ako se odlučite za ovakvu frizuru, dogovorite se s frizerom da šiške budu malo dulje, približno do jagodica, a onda središnji dio neka bude nešto kraći i razbarušeniji. Uvijek je dobra ideja za termin u salonu pripremiti i nekoliko fotografija koje pokazuju kakvu točno frizuru želite. 

Manekenka Lauren Wasser izvrsno nosi kombinaciju bermuda, vojničkih čizama i kožne jakne
Super par u crnom od glave do pete: Ona u midi haljini, a on u kombinaciji kožnih hlača i košulje!
Slatke i praktične: Najbolje mini torbice idealne za izlaske u grad

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".