Za savršenu plavu kosu

Donosimo vam pet šampona pomoću kojih će vaša plava kosa zadržati boju, te izgledati još bolje.
Vidi originalni članak

Znamo koliko je teško održati prirodnu plavu boju kose (osim naravno ako niste prirodna plavuša). Bez obzira što je ljeto, te sunčeve zrake i morska sol pogodno utječu na vašu kosu, ona je podložna promjena pa svakako želite najbolju zaštitu za nju. Isprobali smo mnogo šampona koji garantiraju postojanost plave boje, no odabrali smo za vas pet najboljih (i cijenama preporučljivih). 

1. JOHN FRIEDA 

John Frieda Sheer Blonde šampon oduševio je mnoge, a mi smo definitivno jedni od njih pa ga zbog toga stavljamo na prvo mjesto. Linija proizvoda omogućava posvjetljivanje obojenoj ili prirodnoj plavoj kosi te je savršen za postizanje prirodnih pramenova. Također, ne sadrži nikakve kemikalije koje bi mogle naštetiti vašoj kosi kao što su amonijak i peroksidi koji si inače učestali kod boja za kosu. Umjesto toga sadržava elemente limuna i kamilice koji dodatno njeguju vašu kosu. Šampon i regenerator možete nabaviti u Martimexu po cijenu od 65 kn. 

 2. SCHWARZKOPF

Ovaj šampon nešto je skuplji od uobičajenih, no ako stvarno imate oštećenu kosu i vodite bitku s žutilom na njoj preporučamo Schwarzkopf BC Color Freeze Rich šampon. Posebna formula ovog šampona zadržava pigmente boje na pramenovima (do 90%) pa ne trebate razbijati glavu oko toga kada će te sljedeći puta posjetiti frizera. Linija sadržava šampon, regenerator, masku za kosu, te regenerator u spreju koji će pružiti vašoj kosi predivan sjaj. Možete naručiti preko internet stranice hairshop.hr po cijenama od 78 do 130 kuna (ovisno o proizvodu). 

 3. NIVEA

Iz svjetski poznate kozmetičke kuće dolazi Nivea Brilliant Blonde šampon za obojenu kosu. Ovaj šampon stigao je na tržište prije nekoliko godina, te u svojem sastavu također ima elemente kamilice i tekućeg keratina koji pružaju vašoj kosi samo najbolje. Kamilica otklanja nečistoću, pružajući intenzivan sjaj, dok tekući keratin čini kosu mekanom na dodir. Cijena nam se posebno dojmila pošto je 250 ml samo 20 kuna. Potražite u DM prodavaonicama. 

4. TONI & GUY

Mega popularna britanska marka koja iza sebe ima preko stotinu frizerskih salona stoji iza jednog od najpopularnijeg šampona za plavu kosu. Da bi vidjeli razliku na svojoj kosi svakako preporučamo višemjesečno korištenje ovih šampona. Mi smo prvo primjetili da je kosa puno mekša i glađa na dodir, te se lakše raščešljava nakon pranja bez ozbira na upotrebu regeneratora. No, s obzirom na cijenu Toni & Guy Cleanse proizvode za plavu kosu stavili smo na četvrtom mjestu. Bez obzira na to svakako vam preporučamo da ih probate. Cijena šampona za 250 ml 90 kn (parfemi.hr). 

5. BALEA  

Šampon za prirodnu obojenu i plavu kosu postupno posvjetljuje kosu, a istovremeno ju i štiti od UV zraka. Ne sadrži nikakve silikone zbog kojih kosa neće biti naelektrizirana nakon sušenja. Doista je povoljan za svaki džep jer iznosi cijenu od samo 18 kuna. Za omjer cijene i kvalitete zasluženo se našao na našem petom mjestu!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".