Za očuvanje preplanulosti bitan je redoviti piling, a lijepa koža dolazi i iznutra - uz prehranu, zdrav život i mnogo vode

U Ilici je smješten kozmetički salon De Luxe, a njegova vlasnica Antonija Tretinjak donosi važne savjete za njegu kože na moru i nakon godišnjeg odmora
Vidi originalni članak

Ako se ne zaštitimo pravilno, sunce i njegove zrake mogu oštetiti kožu pa je ključno dobro se pripremiti za izlaganje suncu. To je potvrdila i Antonija Tretinjak, vlasnica popularnog zagrebačkog kozmetičkog slaona De Luxe te rekla kako je to prvi korak želimo li da koža ostane zdrava i njegovana.

– Nakon sunčanja bitno je tijelo namazati hranjivim mlijekom za tijelo ili čak uljima koja se nanose nakon tuširanja, na još vlažnu kožu. Za lice je btino na kraju dana detaljno ukloniti kremu sa zaštitnim faktorom. Tu je preporuka dobro znano dvostruko čišćenje lica kod kojeg prvo lice možemo oprati uljem za čišćenje ili mlijekom pa nakon toga prebrisati losionom. U ljetnim mjesecima, za noćnu njegu preferiram kreme-maske, maske koje se nanose u malo debljem sloju od kreme i ostavljaju preko noći da se upije – pojašnjava Tretinjak kako koži vratiti potrebnu vlagu. 

Nakon godišnjeg, kozmetičarka preporučuju dobar piling i tretmane dubinske njege, kao što su tretmani infuzije kisikom, Aquapure tj. hidrodermoabrazija i tretman kolagenskim nitima. Sve su to tretmani, naglašava Tretinjak, koji će koži trenutno vratiti svježinu, potaknuti stvaranje novog kolagena, a opet sačuvati preplanuli ten jer ipak svi teže da potraje što duže.

– Treba znati da ljepota kože i pravilna hidratacija, osim iz kozmetike, dolazi i iz tijela. Lijepa, sjajna koža plod je i kvalitetne prehrane bogate voćem i povrćem, konzumacije puno vode i zdravog načina života, prvenstveno izbjegavanja pušenja i sunca. Sve te faktore treba uzeti u obzir želimo li sjajnu, zdravu kožu. Nakon toga slijedi pravilan odabir preparata, ovisno o individualnim potrebama kože. Možda bih tu naglasak stavila na serume koji često nisu dio svakodnevne rutine, a bitni su za hidrataciju jer zbog svojih manjih molekula prodiru dublje od krema i, u stvari, oni dubinski hidratiziraju kožu, dok su kreme više namijenjene površinskoj hidrataciji - pojasnila je stručnjakinja što trebamo raditi kako bismo koži vratili izgubljeni sjaj. 

Nerijetka pojava nakon izlaganja suncu su i hiperpigmentacijske mrlje. Njihovu je pojavu, kaže Tretinjak, uvijek bolje spriječiti jer uklanjanje zna biti dugotrajan proces:

– Fleke uzrokovane izlaganjem suncu mogu se ukloniti, ali za to čekamo jesen, tj. takvi se tretmani rade tek od kraja rujna, kad više nema sunca. Ovisi o tipu i stanju kože, kozmetičar će odabrati najbolje rješenje za pojedini slučaj. Tu su najčešće rješenje laseri, IPL tretmani, tretmani kiselinama, dermapen i green peel tretman. 

Nakon godišnjeg odmora, mnogima je želja očuvati preplanuli ten pa zbog toga i zaziru od pilinga, misleći kako će "sastrugati" boju. No, naglašava Tretinjak, upravo je njegova redovna primjena tajna ravnomjernog i dugotrajnog preplanulog lica ili tijela.

– Moja je preporuka svakih pet dana napraviti piling i tako skinuti površinsku suhoću i omogućiti koži da ljepše primi novu boju. Jednako je bitno i redovito mazanje hidratantnim kremama kože lica, dok je za tijelo obvezno svakodnevno mazanje kremama za suhu kožu kako bi se spriječilo perutanje – zaključila je Antonija Tretinjak.

 

Jedan od najljepših prizora koje ćete danas vidjeti: Razveselit će vas odličnim kombinacijama i simpatičnošću

Elegancija kakvu ne viđamo svaki dan: Raskošna suknja krade pozornost, a sandale su jako popularne među trendsetericama

Dostupna u ljekarni: Krema od 80-ak kuna koja štiti i obnavlja kožu, a hit je i u celebrity svijetu

'Većina ljudi u mojoj struci odijeva se u majice i traperice te nema dovoljno boja pa ja to nadoknađujem'

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".