Za njegovanu, glatku i sjajnu kožu: Napravite tretman lica prema savjetima dermatologa i estetičara

U vlastitoj kupaonici napravite malu spa oazu i uživajte u tretmanu njege lice koji će vas opustiti i nahraniti kožu
Vidi originalni članak

Dok nam dolazi hladnije vrijeme koje šteti našoj koži, zašto ne biste isprobali nešto novo? Primjerice, ako imate naviku ići u kozmetički salon na tretman njege lica, sad ga možete isprobati doma! Opustit će vas, zabaviti, a rezultat će biti lijepa i njegovana koža. Iz tog razloga, s portala Byrdie prenosimo savjete dermatologa kako napraviti tretman lica u vlastitoj kupaonici, korak po korak.

Za početak, temeljito operite ruke - iako je riječ o jednostavnom savjetu, pa ruke perite sapunom i toplom vodom barem 20 sekundi. Nakon što ste oprali ruke, red dolazi na nježno, ali temeljito čišćenje lica. Stručnjaci za Byrdie preporučuju korištenje proizvoda na bazi ulja jer će pomoći otopiti šminku s lica, a savjetuju i dvostruko čišćenje lica, odnosno korištenje proizvoda na bazi vode u drugom koraku. Završni dio ovog koraka je masaža lica u trajanju od minimalno 60 sekundi.

Nakon čišćenja lica, dolazi red na eksfolijaciju, a pritom savjetuju koristiti nježne pilinge koji se lagano umasiraju u lice, a posebnom pažnjom na okoloočnom području koje je iznimno osjetljivo. Nakon pilinga, umijte se i osušite lice kako bi bilo spremno za idući korak. 

Uporaba tonera korak je koji dio stručnjaka preferira, a drugi ga preskače. Na posljetku, sve ovis o tipu kože, a koriste se kako bi doveli kožu u ravnotežu nakon čišćenja, hidratizirali je i omogućili bolje upijanje proizvoda koji se nanose u beauty rutini. U idućem koraku, vrijeme je za potpuno opuštanje i pravi spa osjećaj, zahvaljujući masaži lica s rolerom od žada. Masaža lica važan je korak jer potiče cirkulaciju, opušta mišiće, povećava mogućnost upijanja krema i seruma u lice te, posljednje, ali ne i manje važno, pruža osjećaj ugode.

Predzadnji je korak stavljanje maske - prije nego je stavite na lice, koža bi već trebala biti mekša i izgledati čišće zbog pilinga koji ju je pripremio za upijanje svih moćnih sastojaka iz maske za lice. Pri odabiru maske, imajte na umu da su one stvorene kako bi hidratizirale i zagladile lice, smanjile otečenost te zaštitile lice od zagađenja u okolini pa birajte takve proizvode. U obzir dolaze sve vrste maski, sheet maska, krema, čak i DIY maska koju sami napravite kod kuće - jednostavno odaberite onu koja najviše paše vašem tipu kože.

Zadnji korak u njezi lica trebala bi biti uobičajena beauty rutina. Ona najčešće podrazumijeva korištenje seruma, hidratantne kreme i zaštitnog faktora pa se držite standardne rutine kako bi koža i bila nahranjena, njegovana, glatka i sjajna. 

Uz efektan ružičasti kaput, uvijek odlično odjevena kraljica Letizia izabrala je cipele koje nikad ne izlaze iz mode
Arhitektica čiji stajling odmah želimo kopirati: 'Ovu sam kombinaciju odabrala radi traperica!'
Jeste li znali da najpopularnije tenisice među trendsetericama imaju svoj outlet? Eve što se sve nudi

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".