Za lakši i ljepši korak: Stručnjakinja savjetuje kako kod kuće napraviti pedikuru za sezonu sandala

Sandale i natikače u prvom su planu, a s njima dolazi i pojačana njega stopala. Bilo da pedikuru radite kod kuće ili u salonu, donosimo vrijedne savjete stručnjakinje
Vidi originalni članak

Ma koliko god voljeli tenisice i čizme, ipak dio ljeta provedemo u sandalama, a trendovi nam donose i mnoge divne natikače, ma tko bi im odolio. Iako volimo salone, kod kuće ili kad smo na odmoru nije komplicirano održavati ljepotu stopala, tvrdi naša sugovornica, iskusna kozmetičarka.

Ivana Kovačić, vlasnica zagrebačkog salona Manos, predlaže idealnu kućnu pedikuru s kojom će vam stopala izgledati savršeno i biti spreman za otvorenu obuću.

– Osnovni koraci svake pedikure su osvježiti stopala kupkom, skratiti i oblikovati nokte, potisnuti kožicu oko noktiju, nalakirati željenu nijansu laka i nakon sušenja laka umasirati ulje za kožicu i kremu za stopala – otkrila nam je Ivana.

Prije svake pedikure, najbolje je stopala pripremiti i osvježiti kupkom za stopala i pilingom kako bi otklonili sva suha područja stopala. Što se tiče oblikovanja noktiju na nogama, Ivana savjetuje da to napravite što ravnije možete:

– Nokti na nogama su puno črvšći nego na rukama pa ih slobodno možete odrezati odgovarajućim škaricama i nakon toga finom turpijicom zagladiti rubove. Nokte uvijek nastojte oblikovati što ravnije kako ne bi došlo do urastanja noktiju u kožicu što može izazvati neugodne bolove. –

Ako na stopalima imate problema sa suhom kožom ili zanokticama, zagrebačka kozmetičarka preporučuje lagano potiskivanje kože te otklanjanje suhe i zadebljale kože sa grubom turpijom:

– Nakon 10-ak minuta kupke za stopala kožicu oko noktiju možete nježno potisnuti sa ručnikom, a samo i isključivo ako imate zanokticu možete je i odrezati. Nakon rezanja obavezno dezinficirati alkoholom. Gruba i zadebljala područja na stopalima najbolje je odstraniti grubom turpijom namijenjenom za pedikure te nakon toga napraviti piling stopala i nanijeti hranjivu kremu. –

Završni korak pedikure je nanošenje laka po odabiru, a za najbolje rezultate te dugotrajnost i sjaj, Ivana preporučuje obavezno nanijeti base coat, dva sloja željene nijanse lak i top coat. Sušiti između slojeva 5 minuta.

Nakon pedikure, važna je i hidratacija stopala. Preporuka iz Manosa je nakon pedikure svakodnevno umasirati ulje za kožicu u korijen nokta i obavezno odgovarajuću kremu za stopala kako bi što duže produljili vašu pedikuru.

Ovako elegantnu djevojku dugo nismo vidjeli na špici: 'Ovu kombinaciju sam odabrala jer je ljeto i poželjela sam nositi boje'
Njezina je haljina jedna od najefektnijih na špici, a nosi je uz tenisice koje trendseterice obožavaju
Ako volite jednostavnost, manikura Jennifer Lopez u boji breskve savršen je izbor za ljetne dane

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".