Vrijeme je za promjenu beauty rutine, a ovo su puderi koji će u toplim danima 'odraditi' savršen posao

Teški puderi zaslužili su zimski san, a u kozmetičke torbice uvodimo nešto nježniju formulu koja dolazi u tekućoj, krutoj i praškastoj varijanti te sadrži njegujuća svojstva i pigmente nove generacije
Vidi originalni članak

Promjena sezone vidi se i na našem licu, ponekad nam nije potrebna prognoza da bismo vidjeli kako se vrijeme mijenja. U skladu s time, reagiramo ne samo analiziranjem rituala njege nego je nerijetko potrebno zamijeniti i puder. Oni teški i zimski idu duboko u kupaonički ormarić jer stiže vrijeme lakših tekstura. Sve češće brendovi nam predlažu tekuće formule koje nemaju toliku moć prekrivanja, ali zato ne opterećuju kožu i ne uvlače se u bore. – U kasnu jesen i rano proljeće našoj koži potrebna je dodatna njega kako bismo očuvali njezinu elastičnost – ističe Ena Čavlović, vlasnica beauty studija EnArt. – Potrebno je obratiti pozornost na njegu lica i dobru pripremu za make-up te koristiti pudere što prozračnije teksture kako bi koža nesmetano disala. Kako bi novi, laganiji puder što bolje sjeo na lice, Ena predlaže domaći ili kupovni piling jednom tjedno jer lagane tekuće formule zahtijevaju kompletnu brigu o koži.

– Moram napomenuti da možete kupiti najbolji i najlakši puder, no ako kožu ne pripremite, on se neće istaknuti. Naprotiv, sve nečistoće dodatno će biti naglašene. Zato će nam bolja njega dati svjež i odmoran izgled. Predlažem pripremu kože kućnim pilingom koji jako volim, a to je kombinacija meda i sode bikarbone, koji će nahraniti i ujedno odlično očistiti kožu – predlaže Ena. Tekući puderi nove generacije imaju zaštitni faktor i mogu se pohvaliti njegujućim sastojcima i česticama koje na licu kreiraju blagu svjetlost, a sve to u malim staklenim bočicama.

Potražite na kioscima novi broj magazina Diva uz kojeg vas, u paketu s Večernjim lista, čeka i Borboleta narukvica za 49,90 kn:

Od aplikatora pumpica je sve popularnija, zbog higijenskog načina korištenja, čime ostatak pudera ostaje netaknut.

Iako se dogodi da nam pobjegnu dva potiska, kozmetičke kuće osmislile su pakiranja koja nam samo jednim potiskom daju dovoljnu količinu tekućeg pudera za jedno šminkanje.

Naime, ekonomičnost pakiranja u fokusu je mnogih brendova koji se žele približiti što većem dijelu publike.

Uz tekuće, popularni su i dalje puderi u kamenu koji se u nekim kolekcijama približavaju formuli bronzera te nose diskretan sjaj. Ova varijanta idealna je za lagano matiranje T zone te ga biraju žene koje ne žele na lice stavljati ništa osim malo boje.

Kameni puderi slavni su već dekadama, no nekad su se nanosili u drugom sloju, nakon tekućeg pudera.

Danas je situacija drukčija ne samo zbog trendova nego i zbog novih, naprednih formulacija. Puder na granici bronzera treba aplicirati pažljivo kako sjaj ne bi bio pretjeran, dok je onaj klasičan puder za matiranje odličan ako se želimo popravljati tijekom dana. I puder u prahu već godinama ima svoje vjerne poklonice jer je vrlo lagan na licu, no zahtijeva aplikaciju velikim kistovima. Kad ga na model apliciraju vizažisti, obično stave papirnatu maramicu ispod brade te je zataknu za ovratnik kako se prah ne bi proširio na odjeću. To je dobra fora i za nas, kad nam se žuri, a odjenuli smo se prije šminkanja. Jedan od hitova su i bezbojni, odnosno bijeli puderi u prahu i kamenu koji dobro matiraju.

Lice nakon aplikacije nije bijelo, već samo matirano jer ti su puderi zapravo gotovo prozirni. Najmanje opterećuju kožu lica čime postaju najbolja preporuka ako je koža osjetljiva ili prolazi kroz neke tretmane kojima šminka ne paše. Lagana formula pudera u proljeće odgovarat će i nježnim make-up trendovima, jer blaga podloga paše uz razne pastele na obrazima i očima.

Kozmetička sfera posljednjih godina obožava sve što je light te u prvi plan stavlja prirodnu ljepotu i osobnost. Prekrivamo samo nepravilnosti, dok točkice i pjegice ponosno nosimo.

Uz to, hit je beauty minimalizam koji će se slagati s potrebama naše kože.

U galeriji pronađite najbolje pudere i podloge koji će se savršeno uklopiti u proljetnu beauty rutinu:

FOTO: artdeco Artdeco Rich Treatment Foundation; 18,95 eura FOTO: Notino Max Factor Creme Puff Pressed Powder; 41,62 kn FOTO: MAC MAC Next To Nothing Face Colour Fluide Illuminateur Teinte; 31 dolar FOTO: Wow Junkie L'Oreal True Match tekući puder; 97 kn FOTO: douglas Estee Lauder Double Wear Nude tekući puder sa SPF zaštitom; 475 kn FOTO: Douglas Diego Dalla Palma tekući puder; 309 kn FOTO: Douglas Bobbi Brown Long-Weat tekući puder sa SPF zaštitom; 479 kn FOTO: Feel Unique Bourjois Healthy Mix tekuću puder; 10 funti FOTO: Douglas Giorgio Armani Luminous Silk tekući puder; 399 kn

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".