Vrijeme je za jesenski make up: Oduševili su nas ruževi u tako posebnim nijansama

Vrijeme je za nešto više zagasite tonove, biramo nove nijanse koje nas zavode snažnim pigmentima. Kremaste formule i hranjivi sastojci čine naše usne ugodnima, što i sam ritual čini savršenim
Vidi originalni članak

Nove su nas kolekcije očarale, radi se o bojama koje jeda čekamo isprobati od jutra do mraka. Iako su u pandemijskim vremenima ruževi pomalo nestali sa scene, definitivno su se u posljednjih godinu dana vratili u sam vrh svjetskih beauty lista. Kozmetičke su kuće popratile taj trend i sada nam donose raznolike pigmente, nerijetko na granici više zagasitih boja. Zapravo, u trendu su razne kombinacije pigmenata - pa nam se sviđa onaj crveno-smeđi, smeđe-zlatni, sivo-ljubičasti i slično. Ne možemo mu dati neko jednostavno ime. Nedavno, na početku milenija, brendovi su okrenuli stranicu, naprosto su nove tehnologije omogućile neke do tada neotkrivene nijanse u svijetu ljepote. Do onda smo uglavnom imali crveni i rozi ruž, a darkerice i pankerice nosile su tamnu olovku na rubu usnama, obično su se farbale olovkom za oči.

No, potom je goth pomalo ušao u mainstream, pa smo se našli pred novim izazovom - nositi te dark nijanse, ne tako živahne, na novi način, čak dosta elegantan. Ženstvenost je dobila novi okvir, usne više nisu morale biti očekivano super crvene, već su ljepuškaste dame sa stilom odlučile isprobati nešto drugačije. S modnim i beauty trendovima došle su i te teksture, prvo su tamniji ruževi bili mat. No, ispostavilo se da dosta isušuju, a tamne i suhe usne nisu nimalo privlačne.

Uostalom, donose još jedan suvišan problem - dubinsko isušivanje usana koje su ionako osjetljive. A onda se desio zaokret - dobili smo niz kolekcija sjajnih ruževa tih neočekivano ‘dimnih’ nijansi i nova era mogla je pošteno započeti. Ovaj stil, da stvar bude zanimljivija, odgovara brojnim stilovima i tipovima kože i kose. Biramo ruževe ovisno o tome kakvu kosu sada imamo, naročito je često farbamo.

Bitan je tu i pod-ton kože, što je hladniji, to bi i ruž trebao biti hladnije nijanse. Sve je to usklađivanje tonaliteta.

Također, ako nešto želimo naglasiti, istaknuti, u tom slučaju biramo nijanse koje su u kontrastu - logično je. A kad imamo ovakve nijanse koje su zapravo kombinacija niza pigmenata, referiramo se na onaj glavni, kojeg ima najviše. No, kad pogledate ruž na suncu, očit je taj super bogati pod-ton, svi pigmenti se sjaje, pa ga možemo lako ‘pročitati’. Jer nove su inovativne tehnologije napravile čudo od tog malog beauty dodatka, pa sada imamo pravu čaroliju na usnama. Bitno je i da se tako lako ne skida, stoga ide u par slojeva, a i tijekom dana ga je dobro popraviti.

Neki su toliko jaki da se ne skidaju do navečer, ne ostaju ni na čaši. Ne zaboravimo - njih treba prije spavanja odstraniti baš kao i ostali make-up na licu. Biramo neodoljive tonove - crveni je obavezan, u tamnijoj verziji licu daje dojam retro glamura. Nakon toga tu su smeđe varijante, jedne nas podsjećaju na čokoladu, druge na karamelu, a treće imaju i tonove marelice, što im daje na nježnosti.

Ako ste za jednostavnost šminke, a opet želite poseban look, ruž ovog karaktera je čisto dovoljan - neka ostatak lica bude ‘clean’ i jednostavan. Predivna boja usana postaje priča za sebe.

FOTO: Arhiva Dive Lancôme L’Absolu Rouge Ruby Cream, nijansa Pigeon Blood Ruby, douglas.hr, 39,79 € FOTO: Arhiva Dive Pupa Volume, nijansa 401 Red Passion, dm.hr, 19,95 € FOTO: Arhiva Dive Anastasia Beverly Hills Matte Lipstick, nijansa Griffin, douglas.hr, 25,08 € FOTO: Arhiva Dive Maybelline New York Super Stay Vinyl Ink tekući ruž za usne, nijansa 20 Coy, dm.hr, 11,93 € FOTO: Arhiva Dive Max Factor Colour Elixir, nijansa 130 Mulberry, dm.hr, 11,90 € FOTO: Arhiva Dive Lancôme L’Absolu Mademoiselle Shine, nijansa 397, douglas.hr, 36,79 € FOTO: Arhiva Dive Milani Amore Satin Matte, nijansa 06 Revel, dm.hr, 6,60 €

Smeđa kao okosnica jesenskog stila; Klasična boja lijepo se spaja sa svakim stylingom
Broševi s porukom: Suptilni modni način izražavanja stava i mišljenja
Od reformera do hot pilatesa - ovo su omiljene vježbe poznatih osoba

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".