Vrijeme je za detoksikaciju!

Nakon blagdanskog prejedanja uzmite dan za pročišćavanje organizma
Vidi originalni članak

Sve čari blagdanskog stola, izlasci do jutra i neprospavane noći ostavili su traga. Povodom nove godine i novih odluka, razmislite o još jednoj – čišćenju vašeg organizma. Predlažemo da barem jednom mjesečno uzmete dan kad ćete jesti samo sirovo a najbolji način su poznati smoothieji. Za njih ne morate slijediti nikakav recept već ubacite u blender neko voće i povrće koje imate doma. Odlično bi bilo i konzumirati puno detox čaja (zeleni, žuti) i vode. Ako vam fali ideja, tu smo mi s jako finim i zdravim receptima gdje su naravno sve varijacije na temu dozvoljene jer pogriješiti ne možete. 

-    Doručak – čaša vode, banana, pola limuna (limunov sok), šaka malina, nekoliko badema, mrvicu naribanog đumbira i par listova mladog špinata

-    Ručak – pola šalice bademovog mlijeka, šaka celera, krastavac, šaka kelja, pola zelene jabuke, žličica kokosovog ulja i šaka ananasa

-    Večera – čaša vode, šaka borovnica, četvrtina avokada, kiwi, prstohvat kajenskog papra i malo oraha

Uz ove sokove, slobodno grickajte orahe, lješnjake, pijte zeleni čaj s limunom.. Samo imajte na umu da je poanta ove detoksikacije da je hrana koju konzumirate – sirova!

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".