Vrijede i po nekoliko milijuna: Ovo je 7 najskupljih luksuznih torba na svijetu

Ove torbe nisu samo modni dodaci – one su statusni simboli, remek-djela umjetničkog zanata i investicije koje s vremenom postaju još vrjednije.
Vidi originalni članak

Modni dodaci, poput torbi, nisu samo funkcionalni predmeti – oni su statusni simboli i pravi komadi umjetnosti. Za ljubitelje luksuza, torbe često postaju kolekcionarski primjerci, a neke od njih dosežu astronomske cijene. Donosimo popis sedam najskupljih torbi na svijetu, gdje luksuz, zanatska izrada i rijetkost čine svaki komad pravim draguljem.

1. Mouawad 1001 Nights dijamantna torbica – $3,8 milijuna

Na samom vrhu ljestvice nalazi se Mouawad 1001 Nights dijamantna torbica, najskuplja torba na svijetu. Ova raskošna torba izrađena je od 18-karatnog zlata i ukrašena s čak 4,517 dijamanata, uključujući rijetke ružičaste i žute dijamante. Osim što je torba pravi vizualni spektakl, simbolizira vrhunac luksuza i izrade, čineći je pravim remek-djelom.

2. Hermes Kelly Rose Gold torbica – $2 milijuna

Hermes Kelly Rose Gold torbica, kreirana u suradnji s draguljarom Pierreom Hardyjem, izrađena je od čistog ružičastog zlata i dizajnirana da izgleda poput pravog krokodilskog uzorka. S dodatnih 1,160 dijamanata, ova torba nije samo modni dodatak, već i dragocjeni komad nakita.

3. Hermes Chaine’d Ancre torba – $1,4 milijuna

Još jedan dragulj iz Hermes kuće je Chaine'd Ancre torba, poznata po svom zamršenom dizajnu inspiriranom sidrom. Ukrašena s preko 1,000 dijamanata, ova torba predstavlja savršen spoj luksuza, zanata i inovativnog dizajna.

4. Lana Marks Cleopatra Clutch – $400,000

Cleopatra Clutch iz Lana Marks kolekcije spaja eleganciju i luksuz na najbolji mogući način. Svake godine izrađuje se samo jedna torba iz ove linije, a dizajnirana je od rijetke krokodilske kože te ukrašena dijamantima. Nosile su je mnoge slavne osobe na crvenim tepisima, čime je ova torbica postala sinonim za luksuz na najvišoj razini.

5. Niloticus Crocodile Himalaya Birkin – $379,000

Hermes Himalaya Birkin torba poznata je po izradi od krokodilske kože, s efektom gradacije boje koji podsjeća na snježne vrhove Himalaja. Ovaj model obožavaju kolekcionari zbog njegove rijetkosti, a dodatno je ukrašen s preko 240 dijamanata i kopčom od bijelog zlata.

6. Chanel "Diamond Forever" torbica – $261,000

Chanelova "Diamond Forever" torbica pravi je dragulj među torbama. Ovaj rijetki komad napravljen je od bijelog zlata i ukrašen s 334 dijamanta. Chanel je izradio samo 13 ovih torbi, što ih čini izuzetno traženima među kolekcionarima. Uz vrhunsku izradu, ova torba predstavlja bezvremenski luksuz.

7. Hermes Birkin s dijamantima boje fuksije – $222,000

Posljednja na popisu, no nipošto manje luksuzna, je Hermes Birkin torba u fuksija boji, ukrašena dijamantima. Ova verzija Birkina izrađena je od krokodilske kože, a dolazi s detaljima od 18-karatnog bijelog zlata. Spoj glamura i luksuza čini je jednom od najpoželjnijih torbi na svijetu.

Na čemu se sjedi na reviji Tjedna mode: Bottega Veneta potpisala vreće čija je cijena 6.200 eura
Ove jeseni i zidovi su okupani burgundy bojom: Donosimo naše favorite iz nove Studijo kolekcije zidnih tapeta
Iza brenda Plavetna stoji svestrana Luna: Izrađuje keramiku i nakit koji spajaju tradicionalne i moderne metode

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".