Vrhunski sastojci i proizvodi za njegu protiv starenja koje možete jednostavno uključiti u svoju rutinu

Važno je upamtiti da je svačija koža drugačija, stoga je uvijek dobra ideja posavjetovati se s dermatologom prije nego započnete bilo koji novi režim njege kože.
Vidi originalni članak

Kako starimo, naša koža prirodno počinje pokazivati ​​znakove starenja kao što su bore, fine linije i staračke pjege. Međutim, uz pomoć pravih sastojaka i proizvoda za njegu kože, možemo pomoći usporiti proces starenja i održati našu kožu mladolikom i zdravom.

Retinoidi
Retinoidi su oblik vitamina A koji se naširoko smatra jednim od najučinkovitijih sastojaka za njegu kože protiv starenja, kako piše Real Simple. Djeluju tako što povećavaju izmjenu stanica i potiču proizvodnju kolagena, što može pomoći smanjiti pojavu finih linija i bora, poboljšati teksturu kože i ujednačiti ton kože. Retinoidi su dostupni i u formulacijama na recept i u slobodnoj prodaji.

Jedna iznenađujuća namirnica može poboljšati imunitet čak i u malim količinama, otkriva studija:

Vitamin C
Vitamin C je snažan antioksidans koji može pomoći u zaštiti kože od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima, koji mogu pridonijeti procesu starenja. Također može pomoći u poticanju proizvodnje kolagena i ujednačavanju tona kože, što ga čini popularnim sastojkom u proizvodima za njegu kože protiv starenja. Potražite proizvode s visokom koncentracijom vitamina C, jer će to pružiti najviše koristi za kožu.

Alfa hidroksi kiseline (AHA)
AHA su skupina kiselina za piling koje mogu pomoći u uklanjanju mrtvih stanica kože i potaknuti izmjenu stanica, što može pomoći u poboljšanju teksture kože, smanjiti pojavu finih linija i bora te ujednačiti ton kože. Uobičajene vrste AHA uključuju glikolnu kiselinu, mliječnu kiselinu i bademovu kiselinu. AHA se mogu pronaći u raznim proizvodima za njegu kože protiv starenja, kao što su tonici, serumi i kreme.

Peptidi
Peptidi su kratki lanci aminokiselina koji mogu pomoći u poticanju proizvodnje kolagena i poboljšanju elastičnosti kože. Također mogu pomoći u smanjenju pojave finih linija i bora, što ih čini popularnim sastojkom u proizvodima za njegu kože protiv starenja. Potražite proizvode koji sadrže peptide kao što je palmitoil pentapeptid-4, koji se pokazao posebno učinkovitim u smanjenju bora.

Krema za sunčanje
Iako tehnički nije sastojak, krema za sunčanje jedan je od najvažnijih proizvoda koje treba uključiti u svoju rutinu njege kože protiv starenja. Izlaganje suncu jedan je od primarnih uzroka starenja kože, stoga je zaštita kože od štetnih sunčevih zraka ključna za održavanje mladenačkog izgleda kože. Potražite kremu za sunčanje širokog spektra sa zaštitnim faktorom od najmanje 30 i nanesite je svaki dan kao posljednji korak u svojoj rutini njege kože.

Frizura koja se šiša tako da kasnije ne zahtijeva previše stiliziranja, a izgleda jako chic
Pravi proljetni stajling: Efektno, elegantno i totalno drugačije od klasičnih poslovnih kombinacija
Dezodoransi koje prati glas pouzdanih i ugodnih na koži: Vrijedi ih isprobati za dolazak toplijeg vremena

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".